Πατήστε ΕΔΩ για καλύτερη περιήγηση.Your browser does not support JavaScript!Please enable JavaScript. - Παρακαλώ ενεργοποιήστε τη javascript στο browser. Σεπτεμβρίου 2016
Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Radio Law Videos FAQList LiveChat
Καλωσήλθες στο blog μου. Ευχαριστώ για την επίσκεψή σου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. - Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια με ενημέρωση γύρω από νομικά ζητήματα. Δες το άρθρο - Κρίση & αναζήτηση διεξόδου από ειδικό δικηγόρο (Video) - Επικοινώνησε με live chat μαζί μας (ζωντανή συνομιλία με γραπτό κείμενο - κάτω δεξιά). Οδηγίες χρήσης για το LIVE CHAT μπορείς να βρεις κάνοντας κλικ ΕΔΩ. - Το chat θα είναι ανοικτό όταν είναι εφικτό και στάνταρ το απόγευμα από τις 7 έως 8 μ.μ. από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η νομική συμβουλή δεν είναι δωρεάν. Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!
Greek legal blog Greek legal blog in english

live-chat,ζήσε την εμπειρίαΤο 90% των επισκεπτών μας επικοινωνούν μέσω live chat. Ζήσε και εσύ αυτή την εμπειρία της ζωντανής επικοινωνίας!
Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο!
Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο, δεν σου δίνουν σημασία κ.λ.π. είναι η στιγμή να βρείς την βοήθεια που χρειάζεσαι εδώ και τώρα. Αποκλειστικά και μόνο το kavala-lawyer blog, σου προσφέρει ΑΜΕΣΑ και με ΑΣΦΑΛΕΙΑ:


> 1. ΕΥΚΟΛΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΕΞΗ-ΚΛΕΙΔΙ 'Η ΘΕΜΑ: Ψάξε με τόνο στις λέξεις. Βάλε τη λέξη ή φράση - κλειδί (μικρά γράμματα) που ψάχνεις στο γκρί πεδίο (δεξιά) της πάνω μπάρας και μετά πάτησε enter στο πληκτρολόγιό σου (για έρευνα σε όλο το υλικό του blog). Ψάξε τώρα και μέσω Google Search στο blog! Εναλλακτικά κάνε αναζήτηση στο παρακάτω πτυσσόμενο (λευκό) πεδίο αναζήτησης "Επέλεξε Νομικό Θέμα .." ή στη λίστα όλων των αναρτήσεων του blog. Μπορείς ακόμη να κάνεις φωνητική αναζήτηση λέξης ή φράσης.
> 2. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στη διάθεσή σου πάνω από 430 άρθρα/κείμενα, 28 videos, 24 podcasts και πλούσιο ενημερωτικό υλικό εντελώς δωρεάν! Για να βρείς ό,τι ψάχνεις και δεν βρίσκεις αλλού στο διαδίκτυο, χωρίς να χάνεις τον πολύτιμο χρόνο σου. Ενημερώσου με άρθρα, συμβουλές, videos, mp3, νομολογία, νομοθεσία και επίκαιρα νομικά νέα ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ), ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Όλα τα άρθρα στην πλειοψηφία τους έχουν δημοσιευτεί στο τοπικό Τύπο της Καβάλας (ΠΡΩΙΝΗ). Για επιπλέον ενημέρωση ψάξε και στο blog μου dikhgoros-kavala.blogspot.gr Απέκτησε άμεση επικοινωνία και εξειδικευμένη νομική υποστήριξη μέσω ασφαλούς Live Chat!
> 3. ΔΙΑΡΚΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αξιοπιστία, ποιοτική ενημέρωση, τεκμηριωμένη γνώμη και σεβασμός στον αναγνώστη. Διαρκής ανανέωση του blog με νέο ενημερωτικό υλικό και προσωπικά άρθρα. Στη διάθεσή μας Μεγάλη Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών για να σε ενημερώνουμε έγκυρα.
> 4. ΑΣΦΑΛΕΣ LIVE CHAT - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ: Δοκίμασε το live-chat και άφησε σχόλιο για την εμπειρία σου. Κάνε ασφαλή συνομιλία μαζί μας μέσω του live chat (κάτω δεξιά). Το chat έχει υποστήριξη SSL πρωτοκόλλου ασφαλείας. Το live chat είναι αποκλειστικά για βοήθεια αναζήτησης στο blog ή για κλείσιμο ραντεβού ή για νομική συμβουλή για το θέμα που σας απασχολεί. Το chat θα είναι ανοικτό καθημερινά τις περισσότερες ώρες της ημέρας όλη τη βδομάδα (Δευτέρα - Κυριακή) και στάνταρ από τις 7 έως 8 η ώρα το απόγευμα από Δευτέρα έως Παρασκευή. Για οδηγίες χρήσης του LIVE CHAT και περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ ΕΔΩ.
> 5. ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ SSL: Σερφάρισε στο blog μου και συνομίλησε μαζί μας μέσω του live chat (κάτω δεξιά) με ασφάλεια με την υποστήριξη πρωτοκόλλου ασφαλείας (SSL). Ένδειξη ασφαλούς σύνδεσης (πιστοποίηση server, ισχυρής κρυπτογράφησης) είναι η εμφάνιση πράσινου λουκέτου στη μπάρα url στο πεδίο δ/νσεων του browser σας και το https αντί του http πριν το kavala-lawyer.blogspot.gr Προ της περιήγησης σου, κάνε ένα έλεγχο κατάστασης ασφαλούς περιήγησης blog μέσω Google.
> 6. ΑΡΙΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Εξασφαλίσαμε για σένα φιλικότητα του blog 100/100 με τους χρήστες κινητών συσκευών και γρήγορη περιήγηση για καλύτερη και ευχάριστη εμπειρία.| Σεβόμαστε εσένα τον αναγνώστη για αυτό το λόγο προσφέρουμε αυθεντικά ποιοτικά άρθρα και ενημερωτικό υλικό, χωρίς να περιέχεται στο blog καμία απολύτως διαφήμιση.

ΕΙΔΙΚΟΙ σε υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού και υποθέσεις οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας μέσω live chat, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας.

- ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΟΡΑΣΗΣ:+ Α Πίεσε ταυτόχρονα μία ή πολλές φορές τα πλήκτρα (CTRL και +) στο πληκτρολόγιό σου για μεγέθυνση γραμμάτων - Α Πίεσε ταυτόχρονα μία ή πολλές φορές τα πλήκτρα (CTRL και -) για σμίκρυνση γραμμάτων. Για επαναφορά πίεσε μαζί τα πλήκτρα (CTRL και μηδέν). - Εναλλακτικά πάτησε το πλήκτρο (Ctrl) και κύλησε το ροδάκι του mouse (ποντικιού) μπροστά για μεγέθυνση ή πίσω για σμίκρυνση.

favorites ΒΑΛΤΟ ΣΤ' ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ: Πάτησε CTRL + D στο πληκτρολόγιό σου και κράτα το blog στα "Αγαπημένα" για να μας ξαναεπισκεφθείς αργότερα. Ευχαριστώ για την επίσκεψη σου στο blog μου. * Μείνε συντονισμένος μαζί μας!

Νομικά θέματα - Θεματολογία

 


Στείλε φωνητικό μήνυμα voice search Φωνητική Aναζήτηση

29/9/16

Συναινετικό διαζύγιο - Νομολογία

Δικαστική Απόφαση συναινετικού διαζυγίου. Υπογράφησαν από κοινού προ της κατάθεσης της αίτησης συναινετικού διαζυγίου από τους συζύγους ένα  έγγραφο ιδιωτικό συμφωνητικό για τη λύση του γάμου και ένα  για το θέμα επιμέλειας και επικοινωνίας του ανήλικου τέκνο τους. 

- Στην υπόθεση αυτή παραστάθηκα στη δίκη συναινετικού διαζυγίου ως κοινός πληρεξούσιος δικηγόρος των συζύγων και το διαζύγιο εκδόθηκε χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα μεταξύ των συζύγων. 

Παρατίθεται πιό κάτω αυτούσιο το κείμενο της απόφασης (χωρίς στοιχεία διαδίκων κλπ για ευνόητους λόγους):


                                                     ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ    /2012
ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τη Δικαστή ........, Πρωτοδίκη, που ορίστηκε από την Πρόεδρο Πρωτοδικών Καβάλας, και από τη Γραμματέα ....................
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ δημόσια, στο ακροατήριο του, την .... Σεπτεμβρίου 2012, για να δικάσει την αίτηση συναινετικού διαζυγίου:
ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ: 1) ......... ....... του ......... και 2) ............ ..........του ........, κατοίκων αμφοτέρων ........ Καβάλας, οι οποίοι παραστάθηκαν μετά του πληρεξούσιου Δικηγόρου τους Γεωργίου Γιαγκουδάκη.
Οι αιτούντες ζητούν να γίνει δεκτή η από .....06.2012, με αριθμό καταθέσεως ......./2012 αίτηση τους, η συζήτηση της οποίας προσδιορίστηκε για την, αναφερόμενη στην αρχή της παρούσας, δικάσιμο.
Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης και μετά την εκφώνηση της από το οικείο πινάκιο (...), ο πληρεξούσιος Δικηγόρος των αιτούντων, ζήτησε να γίνουν δεκτά, όσα αναφέρονται στα πρακτικά και στις έγγραφες προτάσεις που κατέθεσε.
ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

23/9/16

Απόφαση Διαζυγίου - Συνεκδίκαση αντίθετων αγωγών διαζυγίου - Νομολογία

 Δικαστική απόφαση που λύνει το γάμο των συζύγων. Συνεκδίκαση αντίθετων αγωγών διαζυγίου. Στη δίκη αυτή παραστάθηκα ως πληρεξούσιος δικηγόρος της ενάγουσας. (καθ' ύλην αρμοδιότητα είχε κατά το χρόνο εκδίκασης της υπόθεσης αυτής  το ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ).
Αριθμός απόφασης  ...../2010  
Αριθμός έκθεσης κατάθεσης (α') αγωγής .../ΤΠ/.......-2009
 Αριθμός έκθεσης κατάθεσης (β') αγωγής ...../ΤΠ/......2010 ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ - 
ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΑΜΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τους Δικαστές .........., Πρόεδρο Πρωτοδικών, ........., Πρωτοδίκη, ................, Πρωτοδίκη-Εισηγήτρια και τη Γραμματέα .............
 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ δημοσίως στο ακροατήριο του, στις .... ....... 2010, για να δικάσει την υπόθεση μεταξύ :
Α/ ΤΗΣ ΕΝΑΓΟΥΣΑΣ : .................. του ................, κατοίκου ......... και προσωρινά διαμένουσας στο ..........., η οποία παραστάθηκε στο Δικαστήριο μετά του πληρεξούσιου δικηγόρου της Γεωργίου Γιαγκουδάκη του Παντελή (ΑΜ 229).
ΤΟΥ ΕΝΑΓΟΜΕΝΟΥ : ............ του ..........., κατοίκου ............, ο οποίος παραστάθηκε στο Δικαστήριο μετά της πληρεξούσιας δικηγόρου του ...........(ΑΜ ..........).
Β/ ΤΟΥ ΕΝΑΓΟΝΤΟΣ : .......................... του .........., κατοίκου ........., ο οποίος παραστάθηκε στο Δικαστήριο μετά της πληρεξούσιας δικηγόρου του ............(ΑΜ ......).
ΤΗΣ ΕΝΑΓΟΜΕΝΗΣ : ............... του .........., κατοίκου ........... και προσωρινά διαμένουσας στο .............., η οποία παραστάθηκε στο Δικαστήριο μετά του πληρεξούσιου δικηγόρου της Γεωργίου Γιαγκουδάκη του Παντελή (ΑΜ 229).
Η ενάγουσα της α' αγωγής ζητεί να γίνει δεκτή η από ........-2009 αγωγή της, η οποία κατατέθηκε στη Γραμματεία του Δικαστηρίου με αριθμό έκθεσης κατάθεσης ......./ΤΠ/......-2009, προσδιορίστηκε για τη δικάσιμο της .........2009, οπότε και αναβλήθηκε διαδοχικά για τις δικάσιμους των .......2-2009, .......2010, ........-2010 και τέλος για τη δικάσιμο που αναφέρεται στην αρχή της απόφασης.
Ο ενάγων της β' αγωγής ζητεί να γίνει δεκτή η από.......-2010 αγωγή του, η οποία κατατέθηκε στη Γραμματεία του Δικαστηρίου αυτού με αριθμό έκθεσης κατάθεσης ......./ΤΠ/.......-2010, προσδιορίσθηκε για τη δικάσιμο της ..........-2010 και μετά από αναβολή για τη δικάσιμο που αναφέρεται στην αρχή της απόφασης.
Κατά τη δημόσια συζήτηση της υπόθεσης, κατά την εκφώνηση της από το πινάκιο, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των διαδίκων ζήτησαν να γίνουν δεκτά όσα αναφέρονται στα πρακτικά δημόσιας συνεδρίασης και τις έγγραφες προτάσεις τους.
          ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ
 ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

22/9/16

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ` ΑΡΙΘ. 3 /1996 - Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας.

   ΦΕΚ Β`15/1996 Αριθ. 1023/2/37-ια. ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ` ΑΡΙΘ. 3     
   Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας.
     
           Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

  Εχοντας υπόψη:

  1. Τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 3 εδάφ. β`, στ` και 5 του Ν.1481/1984 (Α` -152) "Οργανισμός Υπουργείου Δημόσιας Τάξης", όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με το άρθρο 1 του Ν. 15θO/1986 (Α` -49) και το άρθρο 36 του Ν. 2168/1993 (Α` - 147).
  2. Τις διατάξεις του άρθρου 12 του Α.Ν. 445/1θ37 (Α` - 22) "Περί τροποποιήσεως, συμπληρώσεως και κωδικοποιήσεως των περί κινηματογράφων διατάξεων".
  3. Τις διατάξεις του άρθρου 29Α του Ν. 1558/1985 (Α` - 137) "Κυβέρνηση και Κυβερνητικά `Οργανα", όπως προστέθηκε με το άρθρο 27 του Ν. 2081/1992 (Α` - 154).
  4. Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας εφόσον προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.
  5. Αποσκοπώντας στην προστασίο της κοινής ησυχίας των πολιτών, αποφασίζουμε:

                             Αρθρο 1.

  `Ωρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας - Απαγορεύσεις.

  1 . Οι ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας καθορίζονται ως εξής:

  α. Κατά τη θερινή περίοδο από 15.00` έως 17.30` και από 23.00` έως 07.00`.
  β. Κατά τη χειμερινή περίοδο από 15.30` έως 17.30` και από 22.00` έως 07.30`.

  2. Ως θερινή περίοδος, για την εφαρμογή της παρούσας, λογίζεται το χρονικό διάστημα από την 1 Απριλίου έως την 30 Σεπτεμβρίου και ως χειμερινή το χρονικό διάστημα από την 1 Οκτωβρίου έως την 31 Μαρτίου.

  3. Κατά τις ώρες της μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας απαγορεύονται:
  α. Οι εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

20/9/16

Πότε οφείλεται διατροφή παρελθόντος χρόνου? - Νομολογία

 Από τις διατάξεις των άρθρων 1485, 1486 και 1493 ΑΚ προκύπτει ότι η αξίωση διατροφής υπέρ ανιόντος ή κατιόντος, αν και προέρχεται από το νόμο, δεν αποκλείεται να καταστεί αντικείμενο συμφωνίας μεταξύ δικαιούχου και υποχρέου της διατροφής ( άρθρο 361 ΑΚ ). Η συμφωνία αυτή τελεί υπό τον περιορισμό του άρθρου 1499 του ΑΚ, σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται να περιληφθεί σ΄αυτήν όρος που να αναφέρεται σε παραίτηση του δικαιούχου διατροφής για το μέλλον. Η πιο πάνω συμφωνία είναι, υπό την προαναφερόμενη προϋπόθεση της μη παραίτησης για το μέλλον, έγκυρη, εφόσον όμως το μέτρο και το ύψος της διατροφής, όπως καθορίσθηκαν από τη συμφωνία δεν διαφέρουν σημαντικά από τη διατροφή που θα επιδίκαζε το δικαστήριο σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις. Η ρύθμιση όμως με σύμβαση του δικαιώματος διατροφής από το νόμο, δεν μεταβάλλει την υποχρέωση διατροφής σε υποχρέωση από σύμβαση ( βλ. ΑΠ 620/1999 Δνη 41.73, ΕφΠατρ.735/1995 Αρχ. Νομ. 12. 234,, ΕΑ 1021/1990 Νοβ.1990.829, ΕΑ 6684/1990 Ελλ.Δνη 33.188 ). 

19/9/16

Πως ρυθμίζεται η γονική μέριμνα από το Δικαστήριο? - Νομολογία

Όπως προκύπτει από τις διατάξεις των άρθρων 1510 παρ. 1, 1511 παρ. 1,2, 1513 παρ. 1 εδ. α, 1514 παρ. 1α ΑΚ, η γονική μέριμνα για το ανήλικο τέκνο είναι καθήκον και δικαίωμα των γονέων, οι οποίοι την ασκούν από κοινού. Η γονική μέριμνα περιλαμβάνει, τόσο την επιμέλεια του προσώπου του τέκνου, η οποία περιλαμβάνει ιδίως την ανατροφή, επίβλεψη, μόρφωση και εκπαίδευση εκείνου, καθώς και τον προσδιορισμό του τόπου διαμονής του, όσο και τη διοίκηση της περιουσίας του τέκνου και την εκπροσώπησή του σε κάθε υπόθεση, δικαιοπραξία ή δίκη, που αφορούν το πρόσωπο ή την περιουσία του ( ΑΠ 215/1998 Δνη 39, 1277 ). 

17/9/16

Τι είναι η συντηρητική απόδειξη?

Aπό τις διατάξεις των άρθρων 348 - 350 KΠολΔ συνάγεται ότι συντηρητική απόδειξη είναι αυτή που διεξάγεται πριν από την έναρξη της κυρίας δίκης προς τον σκοπό συντηρήσεως κάποιου αποδεικτικού μέσου. Διατάσσεται, πλην των άλλων περιπτώσεων (Βλ παρακάτω σχετικά άρθρα), και όταν πρόκειται να διαπιστωθεί η υφιστάμενη κατάσταση ενός πράγματος, για την οποία δεν απαιτείται η συνδρομή του στοιχείου του κινδύνου, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι ο διάδικος που ζητά τη συντηρητική απόδειξη επικαλείται και πιθανολογεί έννομο συμφέρον, το οποίο δικαιολογεί την έκτακτη αυτή δικαστική ενέργεια.

10/9/16

Διαζύγιο λόγω ισχυρού κλονισμού με διετή διάσταση - Νομολογία

Διαζύγιο με διετή διάσταση. Αμάχητο τεκμήριο ισχυρού κλονισμού του γάμου.
Στη δίκη αυτή ήμουν ο πληρεξούσιος δικηγόρος του ενάγοντα. Το δικαστήριο πείστηκε απόλυτα για την αλήθεια των ισχυρισμών μου περί συνεχούς πλέον των δύο ετών διάστασης των συζύγων και ακολούθως εξέδωσε την ακόλουθη απόφαση διαζυγίου που έχει ως εξής:


Αριθμός κατάθεσης αγωγής /2015
ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ..........
ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΑΜΙΚΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ    από    τη    ................... Πρωτοδίκη,   η  οποία  ορίσθηκε  από  τον Προϊστάμενο  του   Πρωτοδικείου ........... και από τη Γραμματέα .................
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ δημόσια στο ακροατήριο του, την ...................2015 για να δικάσει τη με αριθμό κατάθεσης ......../2015 αγωγή, μεταξύ:

ΤΟΥ ΕΝΑΓΟΝΤΟΣ: XXXXXXX του XXXXXXX, κατοίκου ....., που παραστάθηκε μετά του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Γεωργίου Γιαγκουδάκη (Α.Μ.Δ.Σ.Κ:229), ο οποίος κατέθεσε προτάσεις.
ΤΗΣ ΕΝΑΓΟΜΕΝΗΣ: ΨΨΨΨΨΨ του ΨΨΨΨΨΨΨ, κατοίκου ΨΨΨΨΨΨ, η οποία παραστάθηκε μετά του πληρεξούσιου δικηγόρου της, .............(.....:........).
Κατά τη συζήτηση της υπόθεσης, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των διαδίκων ζήτησαν να γίνουν δεκτά όσα αναφέρονται στα πρακτικά δημόσιας συνεδρίασης του Δικαστηρίου τούτου και στις προτάσεις τους.

ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 

8/9/16

Διόρθωση ληξιαρχικής πράξης λόγω αλλαγής φύλου από γυναίκα σε άνδρα - Νομολογία

Με την ακόλουθη δικαστική απόφαση διορθώθηκε η ληξιαρχική πράξη γέννησης - βάπτισης  ως προς το φύλο  και όνομα λόγω αλλαγής φύλου  της αιτούσης από γυναίκα σε άνδρα. Ως προς το επώνυμο άλλαξε η κατάληξη για να συνάδει σε ανδρικό όνομα.
Την υπόθεση αυτή (σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα) ανέλαβα προσωπικά και παραστάθηκα στο δικαστήριο, που έκανε δεκτή καθ΄ολοκληρία την σχετική αίτησή μου (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας).Αριθμός απόφασης /2011 ( Αριθμός κατάθεσης αίτησης....... )

ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ

ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τον Δικαστή ........., Πρωτοδίκη, που ορίσθηκε από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών και από τον Γραμματέα ................
Συνεδρίασε δημοσίως και στο ακροατήριο του την......... 2011, για να δίκασει την υπόθεση:

ΤΗΣ ΑΙΤΟΥΣΑΣ: ΨΨΨΨΨ   ΧΧΧΧΧΧ του ΧΧΧΧΧΧΧ και της ΧΧΧΧΧ κατοίκου ......, που παραστάθηκε δια του πληρεξουσίου δικηγόρου Γεωργίου Γιαγκουδάκη (Δικ.Συλλ.Καβάλας), τον οποίο νομιμοποίησε η δικηγόρος ......... .........   .........., ο οποίος κατέθεσε προτάσεις.

Η αιτούσα ζητεί να γίνει δεκτή η υπ' αριθμόν έκθεσης κατάθεσης .........2011 αίτηση της η οποία προσδιορίστηκε για την παραπάνω δικάσιμο και γράφτηκε στο πινάκιο.
Κατά τη συζήτηση της αίτησης ο πληρεξούσιος δικηγόρος της αιτούσας ζήτησε να γίνουν δεκτά όσα αναφέρονται στα πρακτικά της δίκης και στις προτάσεις που κατέθεσε

ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ


5/9/16

Τι ισχύει για την ονοματοδοσία ανηλίκου παιδιού?

Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου  1512 Α.Κ., αν οι γονείς διαφωνούν κατά την άσκηση της γονικής μερίμνης και το συμφέρον του τέκνου επιβάλλει να ληφθεί απόφαση, αποφασίζει το Δικαστήριο, το οποίο, στην περίπτωση αυτή, δικάζει κατά την ειδική διαδικασία των άρθρων  666  παρ. 1 , 667 , 670 , 671 παρ. 1-3  και  672  έως  676  του ΚΠολΔ ( άρθρο 681 Β΄ του ιδίου Κώδικα).  (νέες διατάξεις Κ.Πολ.Δ  είναι αυτές των οικογενειακών διαφορών για υποθέσεις  - αγωγές - μετά την 1-1-2016).

Εξ άλλου, κατά τη διάταξη του άρθρου 14 του Ν. 344/76 `` περί  ληξιαρχικών  πράξεων΄΄, οι μεταβολές που επέρχονται στην κατάσταση του φυσικού προσώπου μετά τη σύνταξη των ληξιαρχικών πράξεων, ένεκεν μεταγενεστέρων γεγονότων, μεταξύ των οποίων η μεταβολή ή προσθήκη ονόματος, καταχωρίζονται στο περιθώριο στο πεδίο του πληροφοριακού συστήματος του άρθρου 8Α  (Ν. 4144/2013) που φέρει την ένδειξη «Μεταβολές» της ληξιαρχικής πράξεως με δήλωση του προς τούτο υποχρέου και ειδικώς, προκειμένου περί ονοματοδοσίας τέκνου, με δήλωση των γονέων που ασκούν τη γονική αυτού μέριμνα. 

* ΑΝ επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) τότε μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα υπόλοιπα σχετικά αποτελέσματα.

☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.
legal tipsTip of the day


Στείλτε σύντομο μήνυμά σας. Θα λάβετε απάντηση το συντομότερο δυνατόν.

-> Ψάξε με μικρά γράμματα και τόνο στις λέξεις
*

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
"We are here to help you now with faith and integrity"
G. Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com giagkoudakis.dom.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης στη Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Το Δικηγορικό Γραφείο ασχολείται από το 1990 με την διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων, κυρίως με οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές και αυτοκινητικές υποθέσεις. Παροχή online νομικών συμβουλών & υπηρεσιών. giagkoud@yahoo.com website- Βιογραφικό - Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνήστε στο 2510834031 ή στο 6945227120

Λάβετε οδηγίες κατεύθυνσης στο Γραφείο μου (Χάρτης/Map)

Online chat

Κατέβασε Δωρεάν την εφαρμογή μου για κινητά
FREE Μobile application Εφαρμογή για χρήστες κινητών τηλεφώνων (Android). Κατέβασέ την εφαρμογή Download στο κινητό σου ΔΩΡΕΑΝ. Ευκολότερη πλοήγηση του blog μου μέσω κινητού τηλεφώνου - Πληροφορίες και Download εφαρμογής κινητού τηλεφώνου στη δ/νση http://www.appsgeyser.com/1101972
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων). - Όροι Χρήσης του Βlog - Αποποίηση ευθύνης

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com
giagkoudakis.dom.gr

Copyright © 2013-2016
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.


-->