Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Συμβουλές Videos FAQList

Kavala G.G.law firm,δικηγορος διαζυγιων, δικηγοροι καβαλα Δικηγορος Καβαλας - Αρθρα, νομικες συμβουλες.


📈 ΟΡΑΜΑ ΜΑΣ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ!
Έφθασες στο σωστό μέρος 🎯. Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο.
Greek legal blog Greek kavala lawyer blog in english

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ? Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο.., δεν σου δίνουν σημασία.. κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρεις την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. Πες αντίο σ΄αυτούς που σε στεναχωρούν και δεν σου δίνουν την σημασία που αξίζεις! Θα νιώσεις με τη βοήθειά μας σημαντικός και ασφαλής. Αν αφήσεις όμως το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! - Το blog μας το προτείνουν, συνιστούν, εμπιστεύονται και το χρησιμοποιούν χιλιάδες άτομα σε όλο το κόσμο, γιατί θέλουν να είναι ενημερωμένοι έγκυρα και υπεύθυνα από Ειδικό Δικηγόρο - Νομικό Σύμβουλο. Μιλήστε με τους ΕΙΔΙΚΟΥΣ για διαζυγιο, οικογενειακο δικαιο, υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού, οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση.
Γιατί να μας εμπιστευθείτε - Είναι καλύτερο να εμπιστευτείς Ειδικό Δικηγόρο Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα
https://dikigoros-diazygion.gr * Μείνετε συντονισμένοι μαζί μας για περισσότερη ενημέρωση!

Νομικά θέματα - Θεματολογία



"ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΟΥ"
μου είπε ένας κύριος που ήθελε να χωρίσει (ΑΡΘΡΟ/VIDEO)


👉 Top 16 συμβουλευτικά άρθρα για ΔΙΑΖΥΓΙΟ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

live-chat,ζήσε την εμπειρία ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ!

"Η οικογένεια σας αξίζει το καλύτερο
και είναι η πρώτη μας προτεραιότητα"
(podcast)

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΘΕΜΑΤΑ


🤝 Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. 📈 ΠΑΝΩ ΑΠΟ 💥 750 ΑΡΘΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. 📚 Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια γύρω από νομικά ζητήματα, διαζύγιο και οικογενειακό δίκαιο. 💗 Επισκεφθείτε το κανάλι μου στο youtube και εγγραφείτε! Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!

Μάχιμη δικηγορία πάνω από 34 χρόνια
Το δικηγορικο γραφείο μας λειτουργεί
συνεχώς από το έτος 1990.
"Τι σου προσφέρουμε!"
(podcast)

❤️ Για να σας ευχαριστήσουμε, γιατί σημαίνετε πολλά για εμάς, αν είστε πιστός αναγνώστης του blog μας και κάτοικος Νομού Καβάλας και θέλετε ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΟ ΔΙΑΖΥΓΙΟ μπορούμε να το αναλάβουμε έως 31/3/24 μόνο για σας με τον γρηγορότερο και καλύτερο τρόπο! Περιορισμένη διαθεσιμότητα μόλις 2 συναινετικά διαζύγια. Καλέστε μας τώρα για περισσότερες πληροφορίες..


🔎 Φωνητική αναζήτηση

* Μετά την αναζήτηση στο τέλος πατήστε το link "Επόμενες αναρτήσεις"
ή το δεξί βέλος ▶️ (σε κινητά)
για να δείτε και τα λοιπά αποτελέσματα.
➤ Εμφάνιση αποτελεσμάτων φωνητ. αναζήτησης κάτω από εδώ 👇


4.9.17

Πραγματική υπόθεσή μου σε Επιμέλεια, διατροφή ανηλίκων, επικοινωνία - Αντίθετες αγωγές

Συνεκδίκαση αγωγών για επιμέλεια, διατροφή ανηλίκων τέκνων και επικοινωνία με τον πατέρα.  
Στην Υπόθεση αυτή παραστάθηκα για την ενάγουσα και υπερασπίστηκα  επιτυχώς τα δίκαιά της. Παρακάτω αυτούσια ολόκληρη η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας (για ευνόητους λόγους αφαιρεθησαν τα ονόματα κλπ ).
ΑΠΟΦΑΣΗ ....../2010
Αριθμός κατάθεσης α'αγωγής ../10-9-2009 .
Αριθμός κατάθεσης β' αγωγής ..../14-9-2009
ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τη Δικαστή ........, Πρωτοδίκη, που ορίσθηκε από τον Πρόεδρο Πρωτοδικών του Πρωτοδικείου Καβάλας, και από τη Γραμματέα .................
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ δημόσια στο ακροατήριο του στις 9 Φεβρουαρίου 2010, για να δικάσει τις υπ' αριθμ. Κατάθεσης ......../10-9-2009 και ......../14-9-2009 αγωγές:
Α) υπ' αριθμ. Κατάθεσης ........./10-9-2009 αγωγή
ΕΝΑΓΟΥΣΑ: A A του A, κάτοικος .........., η οποία ενεργεί ατομικά και ως ασκούσα προσωρινά την επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων της ΦΦ και ΧΧ, που παραστάθηκε μετά του πληρεξουσίου της δικηγόρου Γεωργίου Παγκουδάκη, ο οποίος κατέθεσε προτάσεις.
ΕΝΑΓΟΜΕΝΟΣ: ΒΒ του Β, κάτοικος Καβάλας, που παραστάθηκε μετά της πληρεξούσιας του δικηγόρου ..........., η οποία κατέθεσε προτάσεις.
Β) υπ' αριθμ. Κατάθεσης ...../14-9-2009 αγωγή
ΕΝΑΓΩΝ: Β Β του Β, κάτοικος Καβάλας, που παραστάθηκε μετά της πληρεξούσιας του δικηγόρου ............., η οποία κατέθεσε προτάσεις.
ΕΝΑΓΟΜΕΝΗ: Α Α του Α, κάτοικος ....... και προσωρινά διαμένουσας στο ........., για τον εαυτό της και ως ασκούσα προσωρινά την επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων της ΦΦ και ΧΧ που δεν παραστάθηκε.
ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ της υπόθεσης οι πληρεξούσιοι δικηγόροι των παρισταμένων διαδίκων ανέπτυξαν προφορικά τους ισχυρισμούς τους καιζήτησαν να γίνουν δεκτά όσα αναφέρονται στα πρακτικά και στις έγγραφες προτάσεις που κατέθεσαν.
ΑΦΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣΕ ΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΣΚΕΦΘΗΚΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ


Πραγματική υπόθεσή μου σε Επιμέλεια, διατροφή ανηλίκων, επικοινωνία - Αντίθετες αγωγές | ειδικός δικηγόρος Καβάλας

Ενώπιον αυτού του Δικαστηρίου εκκρεμούν α) η από .....2009 και υπ' αριθμ. Κατάθεσης ..../10-9-2009 αγωγή και β) η από ....2009 και υπ' αριθμ. Κατάθεσης ...../14-9-2009 αγωγή, οι οποίες πρέπει να συνεκδικαστούν, διότι υπάγονται στην ίδια διαδικασία και, κατά την κρίση του Δικαστηρίου, διευκολύνεται και επιταχύνεται η διεξαγωγή της δίκης (άρθρο 246 του ΚΠολΔ).
Με την υπό κρίση υπό στοιχείο α' αγωγή η ενάγουσα ζητεί: α) να ανατεθεί στην ίδια η οριστική επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων αυτής και του εναγομένου, Φ και Χ, η οποία της έχει ήδη ανατεθεί προσωρινά με την υπ' αριθμ. ,,,,,,/2009 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου, που εκδόθηκε κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, διότι αυτό επιβάλλεται από το αληθινό τους συμφέρον, μετά τη διακοπή της έγγαμης συμβίωσης των ως άνω γονέων τους, και β) να υποχρεωθεί ο εναγόμενος να της καταβάλει στην αρχή κάθε μήνα ως συνεισφορά του στην τακτική σε χρήμα διατροφή των ως άνω ανηλίκων τέκνων της, τα οποία νομίμως εκπροσωπούνται από αυτή, το ποσό των 350,00 ευρώ μηνιαίως για κάθε ανήλικο τέκνο, για χρονικό διάστημα δύο ετών από την 17-7-2009, ήτοι από την επίδοση σ' αυτόν αίτησης ασφαλιστικών μέτρων περί επιδίκασης προσωρινής διατροφής, άλλως από την επίδοση της υπό κρίση αγωγής, με το νόμιμο τόκο από την καθυστέρηση πληρωμής κάθε δόσης, γιατί οι ανήλικοι δεν μπορούν να διαθρέψουν τον εαυτό τους, ενώ ο εναγόμενος πατέρας τους μπορεί, κατά τα αναφερόμενα στο κρινόμενο δικόγραφο, να συνεισφέρει στις διατροφικές τους ανάγκες, παραιτούμενη σύννομα πριν από την προφορική συζήτηση της αγωγής με δήλωση του πληρεξουσίου δικηγόρου της, που καταχωρήθηκε στα ταυτάριθμα με την παρούσα πρακτικά της δημόσιας συνεδρίασης και περιλαμβάνεται και στις επί της έδρας κατατεθείσες προτάσεις του, από το αίτημα της αγωγής της περί επιδίκασης διατροφής στην ίδια ατομικά (άρθρα 294, 295 και 297 ΚΠολΔ), με συνέπεια την κατάργηση της δίκης ως προς την ενάγουσα ατομικά, για την οποία η αγωγή θεωρείται ότι δεν ασκήθηκε (βλ. ΟλΑΠ 7/1993, ΑΠ 635/2003 ΝΟΜΟΣ, ΑΠ 642/2002 ΕλλΔνη 43.1617, ΑΠ 694/2000 ΝΟΜΟΣ). Ζητεί επίσης να απειληθεί κατά του εναγομένου χρηματική ποινή 5.900,00 ευρώ και προσωπική κράτηση 12 μηνών για κάθε περίπτωση παραβίασης της εκδοθησομένης απόφασης, να κηρυχθεί η απόφαση που θα εκδοθεί προσωρινά εκτελεστή και να καταδικασθεί ο εναγόμενος στα δικαστικά της έξοδα.
Η ως άνω αγωγή αρμοδίως εισάγεται για να συζητηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου αυτού (άρθρα 17 αριθ. 1 και 22 ΚΠολΔ) κατά την προκείμενη ειδική διαδικασία των διαφορών που αφορούν διατροφή και επιμέλεια τέκνων των άρθρων 666 παρ. 1, 667, 670, 671 και 672 ως 676 ΚΠολΔ (681Β ΚΠολΔ), ενώ στο δικόγραφο αυτής παραδεκτώς κατ' άρθρο 218 παρ. 1 ΚΠολΔ σωρεύονται τα ανωτέρω αιτήματα, περί ανάθεσης της επιμέλειας των ανηλίκων τέκνων των διαδίκων και επιδίκασης σ' αυτά διατροφής. Είναι επαρκώς ορισμένη, απορριπτόμενης της σχετικής ένστασης αοριστίας που προβάλλει ο εναγόμενος, και νόμιμη, στηριζόμενη στις διατάξεις των άρθρων 1485, 1486, 1488, 1493, 1496, 1498, 1510 παρ. 1, 1511, 1512, 1513, 1514, 1516 παρ. 2, 1518, 341, 345, 346 του ΑΚ, 907, 908, 910 αρ. 4 και 176 ΚΠολΔ. Μη νόμιμα είναι τα παρεπόμενα αιτήματα α) περί απειλής χρηματικής ποινής και προσωπικής κράτησης σε βάρος του εναγομένου, καθόσον η εκτέλεση αποφάσεων που επιδικάζουν χρηματικές απαιτήσεις, όπως διατροφή σε χρήμα, είναι άμεση και γίνεται κατά τις διατάξεις του άρθρου 951 ΚΠολΔ, ενώ η σχετική διάταξη του άρθρου 946 ΚΠολΔ εφαρμόζεται όταν ο οφειλέτης δεν εκπληρώνει από πρόθεση την κατόπιν δικαστικής απόφασης υποχρέωση του να επιχειρήσει υλική πράξη, ήτοι παροχή μη χρηματική, μη δυνάμενη από τη φύση της να εκτελεστεί από τρίτο (ΑΠ 28/2006 ΝΟΜΟΣ), ενώ το αίτημα περί ανάθεσης της επιμέλειας έχει διαπλαστικό χαρακτήρα και β) περί κήρυξης της απόφασης προσωρινά εκτελεστής όσον αφορά το αίτημα περί ανάθεσης της επιμέλειας των ανηλίκων τέκνων των διαδίκων στην ενάγουσα, καθόσον προσωρινά εκτελεστές κηρύσσονται μόνο οι καταψηφιστικές αποφάσεις. Ειδικά ως προς τη σωρευόμενη αγωγή διατροφής, ως εκ περισσού καταβλήθηκε το ανάλογο για το αντικείμενο της τέλος δικαστικού ενσήμου με τις υπέρ τρίτων εισφορές (βλ. τα υπ' αριθμ. .......... ......... αγωγόσημα με τα επικοληθέντα ένσημα υπέρ του Ταμείου Νομικών), αφού η ενάγουσα έλαβε νομική βοήθεια ως πολίτης χαμηλού εισοδήματος για τη διεξαγωγή της παρούσας δίκης, δυνάμει της υπ' αριθμ. ..../2009 πράξης του Προέδρου Πρωτοδικών Καβάλας, και δεν υποχρεούταν στην καταβολή του (άρθρο 9 Ν. 3226/2004). Για τον ίδιο λόγο άλλωστε δεν απαιτείται η προκαταβολή από τον εναγόμενο των εξόδων της δίκης, που έχουν ορισθεί κατ' άρθρο 173 παρ. 4 ΚΠολΔ, αφού η ενάγουσα απηλλάγη από τα έξοδα της δίκης. Κατά τη συζήτηση της αγωγής στο ακροατήριο του Δικαστηρίου αυτού επιχειρήθηκε η προβλεπόμενη από το άρθρο 681 Γ παρ. 2 εδ. γ' ΚΠολΔ, επί ποινή απαραδέκτου της συζήτησης της αγωγής, απόπειρα συμβιβαστικής επίλυσης των διαφοράς της ανάθεσης της επιμέλειας. Ύστερα από ακρόαση των παρισταμένων διαδίκων και των πληρεξουσίων δικηγόρων τους επιτεύχθηκε συμβιβασμός μεταξύ των διαδίκων και το περιεχόμενο του καταχωρήθηκε στα πρακτικά. Με τον εν λόγω συμβιβασμό συμφώνησαν οι διάδικοι να ανατεθεί στην ενάγουσα η επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων τους. Συνεπώς το Δικαστήριο πρέπει να ερευνήσει, εάν ο συμβιβασμός αποβλέπει στο συμφέρον των ανηλίκων, ώστε να δεσμευθεί από αυτόν (αρθρ. 681 Γ παρ. 2 ΚΠολΔ, όπως ισχύει μετά τις ως άνω τροποποιήσεις). Η υποχρεωτική προδικασία που αφορά την έρευνα από όργανα της αρμόδιας κοινωνικής υπηρεσίας των συνθηκών διαβίωσης των ανηλίκων και υποβολής στο Δικαστήριο έως την ημέρα της συζήτησης σχετικής έκθεσης, που τάσσεται και αυτή από την ως άνω διάταξη επί ποινή απαραδέκτου, δεν πραγματοποιήθηκε, παρά την επίδοση αντιγράφου της υπό κρίση αγωγής στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καβάλας, η μη τήρηση όμως αυτής δεν δημιουργεί εν προκειμένω απαράδεκτο και το Δικαστήριο δεν εμποδίζεται να δικάσει και χωρίς αυτήν, σύμφωνα και με την παρ. 4 του ιδίου ως άνω άρθρου (βλ. ΕφΑΘ 2105/2000 ΕλλΔνη 42.177, ΕφΑΘ 1898/2000 ΕλλΔνη 42.455). Σημειώνεται ότι δεν πραγματοποιήθηκε επικοινωνία του Δικαστηρίου με τα ανήλικα τέκνα των διαδίκων, καθόσον τούτη δεν κρίθηκε αναγκαία, λόγω της ηλικίας τους (5,5 ετών και 16 μηνών, αντίστοιχα, κατά το χρόνο συζήτησης της αγωγής). Κατόπιν τούτων, η υπό κρίση υπό στοιχείο α' αγωγή πρέπει, κατά το μέρος που κρίθηκε νόμιμη, να ερευνηθεί περαιτέρω ως προς την ουσιαστική της βασιμότητα.
Από την υπ' αριθμ. ..../16-9-2009 έκθεση επίδοσης του αρμόδιου δικαστικού επιμελητή του Πρωτοδικείου Καβάλας .......... ......... αποδεικνύεται, ότι ακριβές αντίγραφο της υπό στοιχείο β' αγωγής, με πράξη ορισμού δικασίμου και κλήση για συζήτηση για την παρούσα δικάσιμο επιδόθηκε νόμιμα και εμπρόθεσμα, με την επιμέλεια του ενάγοντος, στην εναγομένη. Ωστόσο, κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στην παρούσα δικάσιμο, η εναγομένη δεν εκπροσωπήθηκε νόμιμα από πληρεξούσιο δικηγόρο, όταν η υπόθεση εκφωνήθηκε από τη σειρά εγγραφής της στο οικείο πινάκιο. Επομένως, πρέπει να δικαστεί ερήμην, η συζήτηση όμως της υπόθεσης πρέπει να προχωρήσει, σαν να ήταν παρόντες όλοι οι διάδικοι (άρθρα 681Β και 672 ΚΠολΔ).

Με την υπό κρίση υπό στοιχείο β' αγωγή ο ενάγων ζητεί να ρυθμισθεί το δικαίωμα επικοινωνίας του με τα ανήλικα τέκνα του, Φ και Χ, τα οποία απέκτησε από το γάμο του με την εναγομένη, κατά το χρόνο και τον τρόπο που αναφέρει στην αγωγή, ο οποίος είναι προς το συμφέρον των ανηλίκων, να υποχρεωθεί η εναγομένη να ανέχεται την επικοινωνία του με τα ανήλικα τέκνα τους, να απειληθεί σε βάρος της εναγομένης χρηματική ποινή 5.900,00 ευρώ και προσωπική κράτηση ενός (1) έτους για κάθε παράβαση όρου του διατακτικού της εκδοθησομένης απόφασης και, τέλος, ζητεί να καταδικασθεί η εναγομένη στη δικαστική του δαπάνη.
Και η εν λόγω αγωγή αρμοδίως εισάγεται για να συζητηθεί ενώπιον του Δικαστηρίου αυτού κατά την ίδια ειδική διαδικασία (βλ. προαναφερόμενες διατάξεις). Κατά το μέρος που στρέφεται κατά της ενάγουσας ως εκπροσώπου των ανηλίκων τέκνων είναι απορριπτέα ως απαράδεκτη λόγω έλλειψης παθητικής νομιμοποίησης, καθόσον εναγόμενος στην αγωγή του ενός γονέα για ρύθμιση της επικοινωνίας με τα τέκνα του είναι αυτός που αμφισβητεί ή εναντιώνεται στο σχετικό δικαίωμα του, ήτοι ο άλλος γονέας των ανηλίκων ατομικά. Κατά τα λοιπά, κατά το μέρος που η αγωγή στρέφεται κατά της εναγομένης ατομικά, αυτή είναι νόμιμη, στηριζόμενη στις διατάξεις των άρθρων 1510 παρ. 1, 1511, 1512, 1513, 1514, 1520 ΑΚ και 176 ΚΠολΔ. Η προβλεπόμενη από το άρθρο 681 Γ παρ. 2 εδ. γ' ΚΠολΔ απόπειρα συμβιβαστικής επίλυσης των διαφοράς της δεν πραγματοποιήθηκε, λόγω της ερημοδικίας της εναγομένης. Η υποχρεωτική προδικασία που αφορά τηνέρευνα από όργανα της αρμόδιας κοινωνικής υπηρεσίας των συνθηκών διαβίωσης των ανηλίκων και υποβολής στο Δικαστήριο έως την ημέρα της συζήτησης σχετικής έκθεσης, που τάσσεται και αυτή από την ως άνω διάταξη, επί ποινή απαραδέκτου, δεν πραγματοποιήθηκε, παρά την επίδοση αντιγράφου της αγωγής στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Καβάλας και στην Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας Καβάλας, η μη τήρηση όμως αυτής, όπως προαναφέρθηκε, δεν δημιουργεί απαράδεκτο και το Δικαστήριο δεν εμποδίζεται να δικάσει και χωρίς αυτήν. Κατόπιν των παραπάνω, και η υπό κρίση υπό στοιχείο β' αγωγή πρέπει, κατά το μέρος που κρίθηκε παραδεκτή και νόμιμη, να ερευνηθεί περαιτέρω ως προς την ουσιαστική της βασιμότητα.
Ο εναγόμενος στην υπό στοιχείο α' αγωγή, με δήλωση της πληρεξούσιας του δικηγόρου στο ακροατήριο, η οποία περιλαμβάνεται και στις επί της έδρας κατατεθείσες προτάσεις της, αρνείται το ύψος της αιτούμενος διατροφής και περαιτέρω ισχυρίζεται, ότι και η ενάγουσα ως μητέρα των ανηλίκων τέκνων τους οφείλει να συνεισφέρει στην αιτούμενη διατροφή, με βάση τα αναφερόμενα εισοδήματα της. Ο ισχυρισμός αυτός συνιστά άρνηση των θεμελιωτικών της ιστορικής βάσης της αγωγής περιστατικών, που αναφέρονται στο ύψος της αιτούμενης διατροφής, δοθέντος ότι, με την ένδικη αγωγή ζητείται να υποχρεωθεί ο εναγόμενος να καταβάλει μόνο τη συμμετοχή του, ανάλογα με τις δυνάμεις του, στη διατροφή των τέκνων, εφόσον το αιτούμενο ποσό ανταποκρίνεται στην κάλυψη μόνο των τελευταίων αυτών αναγκών και δεν περιλαμβάνει και εκείνο που ανταποκρίνεται στην αποτίμηση των παροχών της μητέρας των ανηλίκων και το οποίο η ενάγουσα ορίζει στο ποσό των 150,00 ευρώ για κάθε τέκνο. Επιπλέον ο εναγόμενος προβάλλει ένσταση διακινδύνευσης της δικής του διατροφής και ισχυρίζεται ότι για το λόγο αυτό πρέπει τα ανήλικα τέκνα τους να στραφούν εναντίον της μητέρας τους. Ο ισχυρισμός αυτός, που καταχωρήθηκε στα ταυτάριθμα με την παρούσα απόφαση πρακτικά δημόσιας συνεδρίασης του Δικαστηρίου τούτου και αναπτύσσεται περαιτέρω στις προτάσεις του εναγομένου, είναι μη νόμιμος και πρέπει να απορριφθεί, διότι δεν επικαλείται ο εναγόμενος ότι τ,α ανήλικα τέκνα του μπορούν να στραφούν εναντίον άλλου, πλην της μητέρας τους, υπόχρεου για την κάλυψη των αναγκών συντήρησης τους, δεδομένου ότι η μητέρα τους είναι ούτως ή άλλως υπόχρεη προς συνεισφορά στη διατροφή αυτών (ΑΠ 676/2000 ΕλλΔνη 41.1597, ΑΠ 804/1994 ΕλλΔνη 37.1998, ΕφΠειρ 157/1996 ΕλλΔνη 38.1614, ΕφΑΘ 5089/1996 Αρμ. 1998.562).
Από τις ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων, που εξετάστηκαν στο ακροατήριο του Δικαστηρίου αυτού με επιμέλεια των διαδίκων, που περιλαμβάνονται στα ταυτάριθμα με την παρούσα απόφαση πρακτικά δημόσιας συνεδρίασης του, και από όλα τα έγγραφα που προσκομίζουν και επικαλούνται οι διάδικοι, άλλα εκ των οποίων λαμβάνονται υπόψη για άμεση απόδειξη και άλλα για συναγωγή δικαστικών τεκμηρίων (άρθρο 339 σε συνδυασμό προς 395 ΚΠολΔ), αποδείχθηκαν, κατά την κρίση του Δικαστηρίου, το οποίο κατά την προκείμενη διαδικασία μπορεί να λάβει υπόψη του και αποδεικτικά μέσα που δεν πληρούν τους όρους του νόμου (681 Β, 671 παρ. 1 ΚΠολΔ), τα ακόλουθα πραγματικά περιστατικά:
 Οι διάδικοι τέλεσαν νόμιμο πολιτικό γάμο στις .....-2004 στις.......Ν. Καβάλας. Από το γάμο τους απέκτησαν δύο τέκνα, τον Φ, ο οποίος γεννήθηκε στις ...2004 και τον Χ, ο οποίος γεννήθηκε στις ....2008. Η έγγαμη συμβίωση τους δεν εξελίχθηκε ομαλά και διασπάσθηκε οριστικά τον Φεβρουάριο του έτους 2009. Κατόπιν άσκησης αντίθετων αιτήσεων των διαδίκων εκδόθηκε κατά τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων η υπ' αριθμ. ..../2009 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, με την οποία ανατέθηκε προσωρινά στην ενάγουσα - εναγομένη η άσκηση της επιμέλειας των τέκνων τους, ρυθμίσθηκε το δικαίωμα επικοινωνίας του εναγομένου -ενάγοντος με αυτά και ο τελευταίος υποχρεώθηκε σε παροχή προσωρινής μηνιαίας διατροφής σε χρήμα στην εν διαστάσει σύζυγο του, ύψους 300,00 ευρώ, και στα τέκνα του, ύψους 200,00 ευρώ για το καθένα. Οι διάδικοι έχουν ήδη ασκήσει αντίθετες αγωγές διαζυγίου ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Καβάλας, η εκδίκαση των οποίων εκκρεμεί. Αποδείχθηκε, περαιτέρω, ότι από τη διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης των διαδίκων έως σήμερα τα ανήλικα τέκνα τους, ηλικίας 5,5 ετών και 16 μηνών, αντίστοιχα, κατά το χρόνο συζήτησης της αγωγής, διαμένουν με την ενάγουσα μητέρα τους, στην οποία και όπως προαναφέρθηκε έχει ανατεθεί και προσωρινά η επιμέλεια τους. Η τελευταία είναι φιλόστοργη μητέρα, άξια και ικανή να διαπαιδαγωγήσει σωστά τα τέκνα της και να συμβάλλει θετικά και υπεύθυνα στην περαιτέρω ομαλή ψυχοσωματική και ψυχοπνευματική τους ανάπτυξη, ενώ φροντίζει και περιποιείται τα ανήλικα με στοργή και αγάπη και παρέχει σ' αυτά κάθε συναισθηματική και ηθική στήριξη που έχουν απόλυτη ανάγκη στο στάδιο αυτό της ηλικίας τους, ενόψει και της διάσπασης της οικογενειακής συνοχής. Ενδιαφέρεται για την ανατροφή και διαπαιδαγώγηση των ανωτέρω, τέκνων της, τα οποία είναι ψυχικά συνδεδεμένα μαζί της, και μέχρι τη συζήτηση της αγωγής έχει ανταποκριθεί απόλυτα στο λειτουργικό της καθήκον της άσκησης της επιμέλειας τους. Ο εναγόμενος - ενάγων δείχνει μεγάλη αγάπη και ενδιαφέρον για τα τέκνα του, τα οποίο έχουν πολύ καλές σχέσεις και με αυτόν, ο οποίος όμως δεν μπορεί να αναπληρώσει τις μητρικές φροντίδες και περιποιήσεις, από τις οποίες έχουν απόλυτη ανάγκη τα ανήλικα. Κατά την προφορική συζήτηση της αγωγής στο ακροατήριο του Δικαστηρίου αυτού ο ενάγων - εναγόμενος, αποδεχόμενος την ικανότητα και παιδαγωγική καταλληλότητα της εν διαστάσει συζύγου του να έχει την επιμέλεια του προσώπου των ανηλίκων τέκνων τους, συμφώνησε να ανατεθεί σ' αυτή το εν λόγω καθήκον. 
Ενόψει των ανωτέρω, το Δικαστήριο, με αποκλειστικό γνώμονα το αληθινό συμφέρον των ανηλίκων τέκνων των διαδίκων συζύγων, όπως το καθορίζουν οι βιοτικές και ψυχικές ανάγκες τους, κρίνει ότι ο συμβιβασμός που επιτεύχθηκε αποβλέπει στο συμφέρον τους, αφού η μητέρα του παρέχει όλα τα εχέγγυα για τη σωστή ανατροφή και ορθή διαπαιδαγώγηση τους. Περαιτέρω, αποδείχθηκε ότι. οι ανήλικοι υιοί των διαδίκων, Φ και Χ, από τη διάσπαση σχεδόν της συμβίωσης των γονέων τους διαμένουν με τη μητέρα τους σε ..... στο ....... Ν. Καβάλας, μαζί με τη γιαγιά τους και την προγιαγιά τους από τη μητρική γραμμή, όπου δεν βαρύνονται με δαπάνες στέγασης, ούτε όμως με λειτουργικές δαπάνες της κατοικίας αυτής, ήτοι θέρμανσης, ύδρευσης, ηλεκτροφωτισμού κλπ. Ο ανήλικος Φ φιλοξενείται ορισμένες ώρες ημερησίως σε δημοτικό παιδικό σταθμό. Έως τον Ιούλιο του έτους 2009 κατέβαλε για τη φιλοξενία αυτή το ποσό των 50,00 ευρώ μηνιαίως, όμως, όπως προκύπτει από την κατάθεση της μάρτυρος απόδειξης, πλέον δεν βαρύνεται με σχετική δαπάνη. Τα ανήλικα τέκνα των διαδίκων είναι υγιή και η τυχόν απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη καλύπτεται κατά ένα μέρος από την κοινωνική πρόνοια. Οι λοιπές δαπάνες συντήρησης, ανατροφής και εκπαίδευσης τους και συγκεκριμένα οι δαπάνες τροφής, ένδυσης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχαγωγίας, παραθερισμού και αγοράς σχολικών ειδών είναι οι συνήθεις δαπάνες, που απαιτούνται για ανήλικα τέκνα της ηλικίας τους, που ζουν υπό παρόμοιες με αυτούς συνθήκες, ενόψει των οικονομικών δυνατοτήτων των γονέων τους. Οι ανήλικοι, όμως, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν μόνοι τους τη διατροφή τους, γιατί στερούνται περιουσίας και εισοδημάτων εξ' αυτής και, λόγω της ανηλικότητάς τους, όπως είναι αυτονόητο, δεν μπορούν να εργασθούν και να ποριστούν εξ' αυτής εισοδήματα προς κάλυψη των διατροφικών τους αναγκών. Έχουν επομένως δικαίωμα διατροφής σε χρήμα, προκαταβαλλόμενης κάθε μήνα, εναντίον των γονέων τους, οι οποίοι ενέχονται ανάλογα με τις οικονομικές τους δυνάμεις για το επίδικο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τα άρθρα 1486 παρ. 2 και 1489 παρ. 2 ΑΚ. 
Από τα ίδια αποδεικτικά στοιχεία αποδείχθηκε, ότι ο εναγόμενος - ενάγων από τη διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης του με τη σύζυγο του διαμένει μαζί με τη μητέρα του και την ανήλικη κόρη του Ψ Ψ, την οποία έχει αποκτήσει από προηγούμενη σχέση του, σε διαμέρισμα επί της οδού ......... στην Καβάλα, βαρυνόμενος από 1-7-2009 με καταβολή μισθώματος ύψους 300,00 ευρώ μηνιαίως, καθώς και με τις λειτουργικές δαπάνες της κατοικίας αυτής. Είναι κύριος ενός οικοπέδου, εμβαδού 1.060 τ.μ., μετά της επ' αυτού διώροφης οικίας, που βρίσκεται στο χωριό ....... του Δήμου ......... του νομού ............. της ........., το οποίο απέκτησε με αγορά το έτος 2007 και το οποίο δεν του αποφέρει εισοδήματα, καθόσον βρίσκεται σε διαδικασία επισκευής της εντός αυτού οικίας. Επίσης είναι κύριος ενός ΙΧΕ αυτοκινήτου, μάρκας ........, το οποίο χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του, καθώς και ενός τροχόσπιτου. Εργάζεται ως τεχνίτης οικοδομών, απασχολούμενος σε κάθε είδους σχετικές εργασίες. Από την απασχόληση του αυτή αποκομίζει, κατά την κρίση του Δικαστηρίου, εισοδήματα, που δεν υπολείπονται του ποσού των 1.500,00 ευρώ μηνιαίως. Η κρίση αυτή δεν αναιρείται από τις προσκομιζόμενες αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις οικοδομοτεχνικού έργου των μηνών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2009, από τις οποίες προκύπτει ότι οι αποδοχές του ανέρχονταν στο ποσό των 980,00 ευρώ περίπου μηνιαίως, αφού αυτές αφορούν την απασχόληση του σε συγκεκριμένο έργο, ήτοι στην ανακαίνιση του νέου Δημαρχείου Χρυσούπολης, και μόνο για 17 ημέρες μηνιαίως. Άλλωστε η καλή οικονομική του κατάσταση προκύπτει και από την προαναφερόμενη αγορά του παραπάνω ακινήτου στη ........ Πέραν των ανωτέρω, δεν αποδείχθηκε ότι ο εναγόμενος - ενάγων διαθέτει άλλη κινητή ή ακίνητη περιουσία ή ότι διαθέτει εισοδήματα από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Βαρύνεται και με τις λοιπές συνήθεις για τη συντήρηση του δαπάνες, ενώ αποδείχθηκε ότι, πλην των δύο ανηλίκων τέκνων του, που εκπροσωπεί η ενάγουσα, βαρύνεται κατά νόμο με την υποχρέωση διατροφής και της ανήλικης θυγατέρας του Ψ Ψ, ηλικίας περίπου 11 ετών, μαθήτριας της Δ' Δημοτικού, η οποία διαμένει μαζί του, την οποία απέκτησε από την προηγούμενη σχέση του με την Ω Ω και της οποίας ασκεί αποκλειστικά τη γονική μέριμνα λόγω θανάτου της μητέρας της. Από τα ίδια αποδεικτικά στοιχεία αποδείχθηκε, ότι η ενάγουσα -εναγομένη από τη διακοπή της έγγαμης συμβίωσης της με τον εναγόμενο - ενάγοντα έως σήμερα φιλοξενείται με τα τέκνα της σε ....... στο ....... Καβάλας μαζί με τη μητέρα της και τη γιαγιά της, χωρίς να καταβάλει μίσθωμα ή να βαρύνεται με λειτουργικές δαπάνες αυτής. Είναι ιδιοκτήτρια ενός διαμερίσματος στο ..... Καβάλας, το οποίο απέκτησε το έτος 2004 με στεγαστικό δάνειο ύψους 39.000,00 ευρώ, που έλαβε από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ως ............... και στο οποίο διέμενε με την οικογένεια της κατά τη διάρκεια του γάμου της. Ενόψει του σκοπού χορήγησης του δανείου, που είναι η απόκτηση της συγκεκριμένης κατοικίας για ιδιοκατοίκηση, η ενάγουσα, αν και δεν διαμένει πλέον στο παραπάνω διαμέρισμα, δεν δύναται να το εκμεταλλευθεί με πώληση ή εκμίσθωση σε τρίτο, ώστε να της αποφέρει εισοδήματα, καθόσον, σύμφωνα με τους όρους του δανειστικού συμβολαίου, στην περίπτωση αυτή το ποσό του δανείου θα καταστεί στο σύνολο του άμεσα απαιτητό θα υποχρεωθεί σε άμεση έντοκη επιστροφή του. Η ενάγουσα - εναγομένη βαρύνεται με καταβολή δόσεων ύψους 1.000,00 ευρώ ανά εξάμηνο, ήτοι περίπου 167,00 ευρώ μηνιαίως, για την εξόφληση του παραπάνω δανείου, καθώς και με την καταβολή δόσεων περίπου 200,00 ευρώ μηνιαίως για την εξόφληση καταναλωτικού δανείου που έλαβε από την τράπεζα ΑίΡΗΑ ΒΑΝΚ. Οι εν λόγω δαπάνες δεν προαφαιρούνται από τα μηνιαία εισοδήματα της, κατά τον προσδιορισμό των οικονομικών της δυνάμεων, λαμβάνονται όμως υπόψη ως επιπλέον βιοτική της ανάγκη και ως στοιχείο προσδιοριστικό των συνθηκών διαβίωσης της.
Κατά τη διάρκεια του γάμου της με τον εναγόμενο - ενάγοντα εργαζόταν σε βιοτεχνία εσωρούχων, αποκομίζοντας εισοδήματα ύψους τουλάχιστον 700,00 ευρώ μηνιαίως. Σήμερα δεν διαθέτει σταθερή εργασία, ωστόσο απασχολείται ορισμένες ημέρες το μήνα είτε ως καθαρίστρια στα ...... Δράμας, εργασία στην οποία απασχολείται κατά κανόνα η μητέρα της, είτε ως υπάλληλος σε καφενείο στο κέντρο της Καβάλας. Από τις παραπάνω εργασίες της αποκομίζει εισοδήματα, τα οποία δεν υπολείπονται του ποσού των 500,00 ευρώ μηνιαίως. Επίσης είναι κυρία ενός ΙΧΕ αυτοκινήτου, το οποίο χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις της. Πέραν των ανωτέρω, η ενάγουσα -εναγομένη δεν διαθέτει άλλη κινητή ή ακίνητη περιουσία ούτε εισοδήματα από οποιαδήποτε άλλη πηγή. Βαρύνεται δε και με τις συνήθεις για τη διατροφή και συντήρηση της δαπάνες. Εξάλλου, δεν επιβαρύνεται κατά νόμο και με την υποχρέωση διατροφής άλλων προσώπων, πλην των δύο ανηλίκων τέκνων της. Ενόψει των προαναφερομένων συνθηκών της ζωής των ανηλίκων τέκνων των διαδίκων, Φ και Χ, όπως αυτές προσδιορίζονται όχι μόνο από την ηλικία τους, την κατάσταση της υγείας τους και τις λοιπές απαιτήσεις τους, αλλά και από τις συνθήκες και τις δυνάμεις των γονέων τους, που προαναφέρθηκαν, η απαιτούμενη ανάλογη και εύλογη με τις συνθήκες αυτές διατροφή τους ανέρχεται κατά μήνα για την ένδικη διετία στο ποσό των 300,00 ευρώ για το καθένα. Με το ανωτέρω ποσό μπορούν να καλυφθούν όλα όσα είναι αναγκαία για τη συντήρηση, την τροφή, την ένδυση, τη ψυχαγωγία, τον παραθερισμό και την εκπαίδευση τους, ώστε να εξασφαλισθεί επίπεδο διαβίωσης τους ανταποκρινόμενο προς το επίπεδο που αρμόζει στην ηλικία τους, στις συνθήκες υπό τις οποίες έζησαν πριν από τη διάσπαση της έγγαμης συμβίωσης των γονέων τους και προς το επίπεδο ζωής των γονέων τους. Σε αυτό το ποσό περιλαμβάνεται και η αξία της προσωπικής εργασίας και φροντίδας που παρέχει στους ανηλίκους η μητέρα τους, η οποία είναι αποτιμητή σε χρήμα. Για τον προσδιορισμό της συνεισφοράς που βαρύνει τους διαδίκους πρέπει να γίνει αναγωγή της οικονομικής δυνατότητας κάθε γονέως στο σύνολο των εισοδημάτων τους. Κατά την κρίση του Δικαστηρίου, από την εκτίμηση και τη σύγκριση των δυνάμεων των γονέων των ανηλίκων, τον εναγόμενο βαρύνει μέρος της απαιτούμενης συνολικά μηνιαίας διατροφής των ανηλίκων ποσού 200,00 ευρώ για κάθε τέκνο, ενώ με το υπόλοιπο μέρος της ανάλογης διατροφής τους, ποσού 100,00 ευρώ για κάθε τέκνο, βαρύνεται η μητέρα τους με τα εισοδήματα της εργασίας της και με τις εξυπηρετήσεις και παροχές σε είδος, που κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας συνδέονται με τη συνοίκηση της με τα τέκνα της.
Εξάλλου, το συμφέρον των ανηλίκων επιβάλλει να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επικοινωνία με τον πατέρα τους, ώστε να διατηρηθεί και ενισχυθεί ο μεταξύ πατέρα και τέκνων ψυχικός δεσμός, που θα συμβάλει στην περαιτέρω ομαλή ανάπτυξη τους, καθόσον είναι απαραίτητες για τον ψυχικό τους κόσμο οι εκδηλώσεις στοργής, αγάπης και θαλπωρής από τον γονέα εκείνο, με τον οποίο δεν διαμένουν, ώστε να αμβλυνθούν οι δυσμενείς συνέπειες από τη διάλυση της έγγαμης συμβίωσης των γονέων τους. Λαμβάνοντας υπόψη τις περιστάσεις της παρούσας υπόθεσης, τις βιοτικές συνθήκες των ανηλίκων, την ηλικία τους, τις σχολικές και λοιπές υποχρεώσεις τους, τον τόπο διαμονής αυτών στο ....... Καβάλας και του πατέρα τους στην Καβάλα, με αποκλειστικό γνώμονα το αληθινό συμφέρον των ανηλίκων, το Δικαστήριο κρίνει ότι στην παρούσα φάση πρέπει να ρυθμισθεί το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας του εναγομένου - ενάγοντος με τα ανήλικα τέκνα του ως εξής: 1) Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή κάθε εβδομάδας από ώρα 18:00' έως ώρα 20:00', 2) κάθε πρώτο και τρίτο Σαββατοκύριακο του μήνα από ώρα 12:00' του Σαββάτου έως ώρα 19:00' της Κυριακής, 3) κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από ώρα 12:00' της 24ης Δεκεμβρίου έως ώρα 12:00' της 31ης Δεκεμβρίου κατά τα έτη που λήγουν σε μονό αριθμό και από ώρα 12:00' της 31ης Δεκεμβρίου έως ώρα 12:00' της 6ης Ιανουαρίου κατά τα έτη που λήγουν σε ζυγό αριθμό, 4) κατά τις εορτές του Πάσχα από ώρα 12:00' της Μεγάλης Δευτέρας έως ώρα 12:00' της Δευτέρας της Πάσχα κατά τα έτη που λήγουν σε μονό αριθμό και από ώρα 12:00' της Δευτέρας του Πάσχα έως ώρα 12:00' της Κυριακής του Θωμά κατά τα έτη που λήγουν σε ζυγό αριθμό και 5) κατά την περίοδο των θερινών διακοπών από ώρα 12:00' της 1ης Ιουλίου έως ώρα 12:00' της 14ης Ιουλίου και από ώρα 12:00' της 1ης Αυγούστου έως ώρα 12:00' της 14ης Αυγούστου κάθε έτους. Τα ανήλικα τέκνα θα παραλαμβάνει κατά την αφετηρία ώρα από την οικία της μητέρας τους προσωπικά ο πατέρας τους και θα τα επιστρέφει ο ίδιος κατά τη λήξη του χρόνου στην ίδια οικία. Ειδικά όσον αφορά τον ανήλικο Χ, κατά την κρίση του Δικαστηρίου, δεν δημιουργείται κίνδυνος από τις διανυκτερεύσεις με τον πατέρα του, παρά την προνηπιακή του ηλικία, αφού ο τελευταίος διαμένει με τη μητέρα του και γιαγιά του ανηλίκου, η οποία μπορεί να τον συνδράμει ουσιαστικά στη φροντίδα των τέκνων. Ωστόσο δεν κρίνεται προς το συμφέρον του ως άνω ανηλίκου η επικοινωνία του με τον πατέρα του με σκοπό τις θερινές διακοπές για το τρέχον έτος, κατά το οποίο θα βρίσκεται σε ηλικία μόλις 21 μηνών, καθόσον τούτο θα σημαίνει παρατεταμένη απομάκρυνση του από το οικείο περιβάλλον της μητέρας του και τούτο πιθανόν να διαταράξει τον ψυχικό και συναισθηματικό του κόσμο, ενόψει του ότι, λόγω της προνηπιακής του ηλικίας, έχει απόλυτη ανάγκη της παρουσίας, των φροντίδων και των περιποιήσεων της μητέρας του, δεν έχει αναπτυχθεί ακόμη σε αυτόνομη προσωπικότητα και δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμη σχέσεις πλήρους οικειότητας με τον πατέρα του. Για το λόγο αυτό κρίνεται, ότι η επικοινωνία του εναγομένου - ενάγοντος με το εν λόγω τέκνο του πρέπει να παραληφθεί κατά τις θερινές διακοπές του τρέχοντος έτους. Ο ως άνω τρόπος επικοινωνίας των ανηλίκων με τον πατέρα τους, κατά την κρίση του Δικαστηρίου, ανταποκρίνεται στο συμφέρον τους, επειδή θα βοηθήσει να αναπτυχθεί και να διατηρηθεί ο μεταξύ τους ψυχικός δεσμός, ενώ με αυτόν παρέχεται στον πατέρα η δυνατότητα ενημέρωσης του για τη διαβίωση και την ανάπτυξη τους, χωρίς να δημιουργείται από την επικοινωνία αυτή κίνδυνος για την ψυχική τους ηρεμία και την ομαλή ανάπτυξη της προσωπικότητας τους.
Κατ' ακολουθία των ανωτέρω, πρέπει: 
Α) η υπό στοιχείο α' αγωγή να γίνει εν μέρει δεκτή ως ουσιαστικά βάσιμη, να ανατεθεί στην ενάγουσα η άσκηση της επιμέλειας των ανηλίκων τέκνων αυτής και του εναγομένου, Φ και Χ, και να υποχρεωθεί ο εναγόμενος να καταβάλει στην ενάγουσα υπό την ιδιότητα της ως ασκούσα την επιμέλεια των προσώπων των ανηλίκων τέκνων τους, την πρώτη ημέρα κάθε μήνα ως συνεισφορά του στην τακτική σε χρήμα διατροφή αυτών, για χρονικό διάστημα δύο ετών από την 17-7-2009, οπότε και του επιδόθηκε η υπ' αριθμ. ...../15-7-2009 αίτηση ασφαλιστικών μέτρων περί επιδίκασης προσωρινής διατροφής για το ένδικο χρονικό διάστημα (βλ. την υπ' αριθμ. ....../17-7-2009 έκθεση επίδοσης του δικαστικού επιμελητή στο Πρωτοδικείο Καβάλας ........), το ποσό των διακοσίων ευρώ (200,00 €) για κάθε τέκνο, με το νόμιμο τόκο από την καθυστέρηση καταβολής κάθε δόσης μέχρι την εξόφληση. Η απόφαση, όσον αφορά τη διάταξη της περί καταβολής διατροφής, πρέπει να κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή κατ' άρθρα 907 και 910 αριθ. 4 ΚΠολΔ. Δικαστικά έξοδα δεν επιδικάζονται, αφού σε αμφότερα τα μέρη χορηγήθηκε νομική βοήθεια ως πολίτες χαμηλού εισοδήματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3226/2004, και απηλλάγησαν από τα έξοδα της δίκης (βλ. τις υπ' αριθμ. ,,,/20009 και .../2010 αποφάσεις, αντίστοιχα, του Προέδρου Πρωτοδικών Καβάλας). Και 
Β) η υπό στοιχείο β' αγωγή να γίνει δεκτή και να ρυθμιστεί ως ανωτέρω η επικοινωνία του ενάγοντος με τα παραπάνω ανήλικα τέκνα. Κατά της εναγομένης πρέπει να απειληθεί χρηματική ποινή ύψους τριακοσίων ευρώ (300,00 €) για κάθε περίπτωση που αυτή ήθελε παρεμποδίσει την προσωπική επικοινωνία του ενάγοντος με τα ανήλικα τέκνα τους, παραβιάζοντας τους όρους του διατακτικού της παρούσας απόφασης, γενομένου εν μέρει δεκτού του παρεπόμενου αιτήματος του ενάγοντος (άρθρο 950 παρ. 2 ΚΠολΔ). Ομοίως δικαστικά έξοδα δεν επιδικάζονται σε βάρος της εναγομένης, αφού στον ενάγοντα χορηγήθηκε νομική βοήθεια για τη διεξαγωγή της δίκης. Τέλος, πρέπει να οριστεί παράβολο για την περίπτωση άσκησης ανακοπής ερημοδικίας εκ μέρους της εναγομένης (άρθρο 673 ΚΠολΔ).
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
ΣΥΝΕΚΔΙΚΑΖΕΙ τις υπ' αριθμ. Κατάθεσης ....../10-9-2009 και ..../14-9-2009 αγωγές.
ΔΙΚΑΖΕΙ αντιμωλία των διαδίκων την υπ' αριθμ. Κατάθεσης ....../10-9-2008 αγωγή.
ΔΕΧΕΤΑΙ εν μέρει αυτή.
ΑΝΑΘΕΤΕΙ στην ενάγουσα την άσκηση της επιμέλειας των ανηλίκων τέκνων αυτής και του εναγομένου, Φ και Χ.
ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ τον εναγόμενο να καταβάλλει την πρώτη ημέρα κάθε μήνα και για χρονικό διάστημα δύο ετών από την 18-7-2009 στην ενάγουσα, υπό την ιδιότητα της ως ασκούσα αποκλειστικά την επιμέλεια των ανηλίκων τέκνων τους, Φ και Χ, και για λογαριασμό των τελευταίων, ως συνεισφορά του στην τακτική σε χρήμα διατροφή τους, το ποσό των διακοσίων ευρώ (200,00 €) για κάθε ανήλικο, με το νόμιμο τόκο από την καθυστέρηση καταβολής κάθε δόσης μέχρι την εξόφληση.
ΚΗΡΥΣΣΕΙ την απόφαση κατά την αμέσως ανωτέρω διάταξη της προσωρινά εκτελεστή.
ΔΙΚΑΖΕΙ ερήμην εναγομένης την υπ' αριθμ. Κατάθεσης .../14-9-2009 αγωγή.
ΔΕΧΕΤΑΙ εν μέρει αυτή.
ΡΥΘΜΙΖΕΙ την άσκηση του δικαιώματος προσωπικής επικοινωνίας του ενάγοντος με τους ανήλικους υιούς αυτού και της εναγομένης, Φ και Χ, και ορίζει ότι έχει δικαίωμα να επικοινωνεί μαζί τους: 1) Κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή κάθε εβδομάδας από ώρα 18:00' έως ώρα 20:00', 2) κάθε πρώτο και τρίτο Σαββατοκύριακο του μήνα από ώρα 12:00' του Σαββάτου έως ώρα 19:00' της Κυριακής, 3) κατά τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από ώρα 12:00' της 24ης Δεκεμβρίου έως ώρα 12:00' της 31ης Δεκεμβρίου κατά τα έτη που λήγουν σε μονό αριθμό και από ώρα 12:00' της 31ης Δεκεμβρίου έως ώρα 12:00' της 6ης Ιανουαρίου κατά τα έτη που λήγουν σε ζυγό αριθμό, 4) κατά τις εορτές του Πάσχα από ώρα 12:00' της Μεγάλης Δευτέρας έως ώρα 12:00' της Δευτέρας της Πάσχα κατά τα έτη που λήγουν σε μονό αριθμό και από ώρα 12:00' της Δευτέρας του Πάσχα έως ώρα 12:00' της Κυριακής του Θωμά κατά τα έτη που λήγουν σε ζυγό αριθμό και 5) κατά την περίοδο των θερινών διακοπών από ώρα 12:00' της 1ης Ιουλίου έως ώρα 12:00' της 14ης Ιουλίου και από ώρα 12:00' της 1ης Αυγούστου έως ώρα 12:00' της 14ης Αυγούστου κάθε έτους, η οποία όμως για τον ανήλικο Χ θα εφαρμοστεί από το έτος 2011. Τα ανήλικα τέκνα θα παραλαμβάνει κατά την αφετηρία ώρα από την οικία της μητέρας τους προσωπικά ο πατέρας τους και θα τα επιστρέφει ο ίδιος κατά τη λήξη του χρόνου στην ίδια οικία.
ΑΠΕΙΛΕΙ κατά της εναγομένης, για κάθε περίπτωση που αυτή αδικαιολόγητα παρεμποδίσει την προαναφερόμενη επικοινωνία του ενάγοντος με τα ανήλικα τέκνα τους, παραβιάζουσα τους σχετικούς με την επικοινωνία αυτή ανωτέρω όρους, χρηματική ποινή ύψους τριακοσίων ευρώ (300,00 €).
ΚΡΙΘΗΚΕ, αποφασίσθηκε και δημοσιεύθηκε στο ακροατήριο του στην Καβάλα σε έκτακτη δημόσια συνεδρίαση στις .....2010.
Η ΔΙΚΑΣΤΗΣ                          Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ





* Υ.Γ. : Ευχαριστώ για την επίσκεψη. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία επικοινωνήστε μαζί μας. Θα χαρώ πολύ να συνομιλήσω μαζί σας για το θέμα που σας απασχολεί. -Γιώργος Γιαγκουδάκης, Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου στη Καβάλα,  Tηλέφωνα 2510834031, κιν. 6945227120, giagkoud@yahoo.com 


* ΑΝ κάνεις αναζήτηση με λέξη κλειδί ή επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) ΤΟΤΕ μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα τα άλλα σχετικά διαθέσιμα αποτελέσματα.



☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com dikigoros-diazygion.gr giagkoudakis-dikigoros.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com Site- Βιογραφικό - gglaw.Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
> ΑΠΟ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΣΕ MOBILE ΠΡΟΒΟΛΗ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων).



Όροι Χρήσης Βlog - Αποποίηση ευθύνης
Πολιτική Προστασίας Προσωπικών δεδομένων.




ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com | https://dikigoros-diazygion.gr

Copyright © 2013-2019
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.
stemap1 | stemap2


* Σχετικά: δικηγόρος διαζυγίων, οι καλυτεροι δικηγοροι διαζυγιων στο κεντρο καβαλας. ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ειδικος διαζυγιων, οικογενειακων διαφορών Γ.Γιαγκουδάκης και οικογενειακος σύμβουλος γαμου και διαζυγιου. Δικηγορικό Γραφείο Καβάλας. Αναλαμβάνουμε υποθέσεις στη Καβάλα, Δράμα, Ξάνθη και σε όλη την Ελλάδα. Γνωστος δικηγορος καβαλας. Eξειδικευμένος δικηγόρος διαζυγίων και οικογενειακού δικαίου παρέχει αποτελεσματικά νομικές υπηρεσίες από το 1990 έως σήμερα. Στο γραφείο μας θα σας συμβουλεύσει έμπειρος δικηγόρος διαζυγίων. Ειδικότερα ο δικηγορος αναλαμβάνει υποθέσεις με συναινετικό διαζύγιο και διαζύγιο με αντιδικία.
καλοι δικηγοροι διαζυγιων, οικογενειακου δικαιου και δικηγορικα γραφεια οικογενειακου δικαιου στο κεντρο Καβαλας. Ειδικευμένοι δικηγόροι, experts, specialists,consultants, best lawyers φροντίζουν άμεσα για το καλυτερο αποτελεσμα. Βρες divorce lawyer, δικηγορους, ειδικό δικηγορο, δικηγοροσ, δικηγορικα γραφεια, dikhgoros για χωρισμο, προβληματα συζυγικα, μεταξυ συζυγων, με τον συζυγο, προβληματα μεσα στο γαμο. Παράσταση στα δικαστηρια και δικη στη Καβαλα και σε όλη την Ελλάδα. Επαγγελματισμός. Άσκηση μαχιμης δικηγορίας με γνώση, συνέπεια, σοβαρότητα και ανθρώπινο, ειλικρινές ενδιαφέρον.
έγκριτος μάχιμος και γνωστός δικηγορος για διαζυγια. Αξιόπιστο Δικηγορικο γραφειο και δικηγόροι στη καβάλα. Δικηγόρος υπεράσπισης. Εδω είναι δικηγοροι ειδικευμενοι στα διαζυγια και ποινικό δίκαιο. θελω δικηγορο. Για δικηγορικα γραφεια στη καβαλα. Τα παντα για Δικηγόρος τροχαίων ατυχημάτων, ποινικολόγος, καβαλιώτης δικηγόρος, για ακίνητα, ηλεκτρονικό εγκλημα, οικογενειακού δικαίου, για τροχαία, για αυτοκίνητα. δικηγορος ονλινε, δικηγοροι διαζυγίων. εγκαταλειψη συζυγικης στεγης, οικογενειακής στέγης ή εγκαταλειψη συζυγικης εστιασ. Θέματα για συναινετικο διαζυγιο με το νεο νομο, διαζυγιο νεοσ νομοσ. ποινικο δικαιο. Βρες δικηγοροσ καβαλα και δικηγορικα γραφεια καβαλας. Πρωτοδικειο Καβαλας, δικαστηρια, εισαγγελια καβαλας, τηλέφωνα. βενιζέλου 34. kavala Bar Association lawyers. δικηγοροι καβαλας για δικαστικες υποθέσεις διαζυγίων. δικηγοροι καβαλα στο κέντρο. Πολιτικος γαμος και Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. δικαστηρια κορονοϊόσ δικηγορος καβαλα, Θάσο, Ελευθερούπολη, Χρυσούπολη. Ειδικος δικηγορος, δικηγορικο γραφειο Καβαλας και δικηγοροι στη Καβάλα. δικηγόρος διαζυγίου κοντα μου σε μικρη απόσταση. lawyer in kavala. νεα, ωραριο, ραντεβου, εργατολογοι,δικηγοροι στην καβαλα, Κρηνιδες, Ζυγος, Κρυονερι. δικηγορικά γραφεία καβάλας. δικηγοροι για ακινητα,δικηγοροι ακινητων,δικηγοροι για συνταξεισ,διασημοι δικηγοροι,δικηγοροι για στρατιωτικα θεματα,δικηγοροι αστικου δικαιου,δικηγοροι παρ αρειω παγω. δικηγοροι ειδικοι στα διαζυγια. οικογενειακος νομικος συμβουλος γάμου, διαζυγιων, σχεσεων, online - live με τις καλύτερες εφαρμογές (skype, viber, messenge κλπ). Leading Divorce Lawyers in Greece. Κορυφαίοι δικηγοροι διαζυγιων στην Ελλάδα. δικηγορικό γραφείο καβάλασ γιαγκουδάκησ δικηγοροσ, δευτερη γνωμη δικηγορου. Δικηγόρος με μεγάλη εμπειρία, γνώση και εξειδίκευση σε θέματα διαζυγίου, top divorce lawyers near me,top divorce lawyer, Δέχομαι πολλά τηλέφωνα για διαζύγια, πολύκροτα διαζύγια, περίπλοκη υπόθεση. Θρησκευτικος γαμος με παππασ σε εκκλησια. Αγαπητος χαρισματικος, μαχιμος και εγκριτος δικηγορος Γιαγκουδάκης. νομικος γνωστος δικηγορος, πασιγνωστος δικηγορος, Έγκριτος νομικός, ιδιαίτερα αγαπητός για το ήθος και την καλοσύνη του. Πολύ αξιόλογος και έγκριτος δικηγόρος, γνωστό δικηγορικό γραφείο Γιαγκουδάκη. Ο γνωστός Καβαλιώτης δικηγόρος Γιαγκουδάκης γράφει και ενημερώνει για τα διαζυγια και το οικογενειακο δικαιο. ποτε χανει την επιμελεια η μητερα. ποτε δινεται η επιμελεια παιδιου στον πατερα.δικηγορικά γραφεία καβαλα.οικογενειακο δικαιο δικηγοροι. οι καλυτεροι δικηγοροι για τροχαια,δικηγοροσ για τροχαια ατυχηματα,δικηγοροσ οικογενειακου δικαιου,δικηγόροι διαζυγίων,δικηγοροι ηλεκτρονικου εγκληματοσ,δικηγοροι για διαζυγια,οικογενειακο δικαιο δικηγοροι, δικηγόροι,οι καλυτεροι δικηγοροι για, δικηγοροι για κληρονομικα,