Αρχική Νομοθεσία Νομολογία Podcasts Radio Law Videos FAQList
Καλωσήλθες στο blog μου. Το blog δημιουργήθηκε για την ενημέρωσή σου και ελπίζω να σε βοηθήσει. ΔΙΑΖΥΓΙΑ, ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. - Εδώ θα βρεις πολύτιμη βοήθεια με ενημέρωση γύρω από νομικά ζητήματα. Δες το άρθρο - Κρίση & αναζήτηση διεξόδου από ειδικό δικηγόρο (Video) - Επικοινώνησε μαζί μας μέσω Facebook messenger (μπλε εικονίδιο κάτω δεξιά ή μέσω Skype. Οδηγίες χρήσης μπορείς να βρεις κάνοντας κλικ ΕΔΩ. Η νομική συμβουλή δεν είναι δωρεάν. Είμαστε εδώ για σένα κάθε μέρα, όταν μας χρειαστείς!
Greek legal blog Greek legal blog in english

live-chat,ζήσε την εμπειρίαΤο 90% των επισκεπτών μας επικοινωνούν μαζί μας online. Ζήσε και εσύ αυτή την εμπειρία!
Βρες απαντήσεις εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χάνεις χρόνο!
Εάν είσαι δυσαρεστημένος γιατί δεν έχεις την νομική υποστήριξη που αξίζεις, δεν σηκώνουν το τηλέφωνο, δεν σου δίνουν σημασία κ.λ.π. και παίρνεις στα σοβαρά την υπόθεσή σου είναι η στιγμή να βρείς την βοήθεια που χρειάζεσαι ΑΜΕΣΑ εδώ και τώρα. 'Εχουμε τη λύση στο πρόβλημά σου. Πες το προβλημά σου. Αν αφήσεις το χρόνο να τρέχει χωρίς κατάλληλες ενέργειες, μπορεί να χάσεις πολύτιμα δικαιώματά σου και να είναι πλέον πολύ αργά! "Bring me your problems and I will offer you solutions".
Αποκλειστικά και μόνο το blog μου, σου προσφέρει ΑΜΕΣΑ και με ΑΣΦΑΛΕΙΑ:


> 1. ΕΥΚΟΛΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΛΕΞΗ-ΚΛΕΙΔΙ 'Η ΘΕΜΑ: Ψάξε με τόνο στις λέξεις. Βάλε τη λέξη ή φράση - κλειδί (μικρά γράμματα) που ψάχνεις στο γκρί πεδίο (δεξιά) της πάνω μπάρας και μετά πάτησε enter στο πληκτρολόγιό σου (για έρευνα σε όλο το υλικό του blog). Ψάξε τώρα και μέσω Google Search στο blog! Εναλλακτικά κάνε αναζήτηση στο παρακάτω πτυσσόμενο (λευκό) πεδίο αναζήτησης "Επέλεξε Νομικό Θέμα .." ή στη λίστα όλων των αναρτήσεων του blog. Μπορείς ακόμη να κάνεις φωνητική αναζήτηση λέξης ή φράσης.
> 2. ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Στη διάθεσή σου πάνω από 471 άρθρα/κείμενα, 30 videos, 43 podcasts και πλούσιο ενημερωτικό υλικό εντελώς δωρεάν! 'Ηδη πάνω από 590.000 σελίδες του blog προβλήθηκαν και διαβάστηκαν από τους αναγνώστες. Για να βρείς ό,τι ψάχνεις και δεν βρίσκεις αλλού στο διαδίκτυο, χωρίς να χάνεις τον πολύτιμο χρόνο σου. Ενημερώσου με άρθρα, συμβουλές, videos, mp3, νομολογία, νομοθεσία και επίκαιρα νομικά νέα ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΑ (ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ), ΠΟΙΝΙΚΑ, ΑΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Όλα τα άρθρα στην πλειοψηφία τους έχουν δημοσιευτεί στο τοπικό Τύπο της Καβάλας (ΠΡΩΙΝΗ). Για επιπλέον ενημέρωση ψάξε και στο blog μου dikhgoros-kavala.blogspot.gr Απέκτησε άμεση επικοινωνία και εξειδικευμένη νομική υποστήριξη μέσω ασφαλούς Live Chat!
> 3. ΔΙΑΡΚΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Αξιοπιστία, ποιοτική ενημέρωση, τεκμηριωμένη γνώμη και σεβασμός στον αναγνώστη. Διαρκής ανανέωση του blog με νέο ενημερωτικό υλικό και προσωπικά άρθρα. Στη διάθεσή μας Μεγάλη Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών για να σε ενημερώνουμε έγκυρα.
> 4. ΑΣΦΑΛΕΣ LIVE CHAT (Οδηγίες χρήσης): Κάνε ασφαλή συνομιλία μαζί μας μέσω του live chat (κάτω δεξιά). Το live chat είναι αποκλειστικά για βοήθεια αναζήτησης στο blog ή για κλείσιμο ραντεβού για νομική συμβουλή για το θέμα που σας απασχολεί. Για οδηγίες χρήσης και περισσότερες πληροφορίες κάνε κλικ ΕΔΩ. Για οδηγίες online επικοινωνίας μέσω Skype κάντε κλικ ΕΔΩ.
> 5. ΑΣΦΑΛΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ SSL: Σερφάρισε στο blog μου και συνομίλησε μαζί μας μέσω του live chat (κάτω δεξιά) με ασφάλεια με την υποστήριξη πρωτοκόλλου ασφαλείας (SSL). Ένδειξη ασφαλούς σύνδεσης (πιστοποίηση server, ισχυρής κρυπτογράφησης) είναι η εμφάνιση πράσινου λουκέτου στη μπάρα url στο πεδίο δ/νσεων του browser σας και το https αντί του http πριν το kavala-lawyer.blogspot.gr
> 6. ΑΡΙΣΤΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΕ ΧΡΗΣΤΕΣ ΚΙΝΗΤΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: Εξασφαλίσαμε για σένα φιλικότητα του blog 100/100 με τους χρήστες κινητών συσκευών και γρήγορη περιήγηση για καλύτερη και ευχάριστη εμπειρία.| Σεβόμαστε εσένα τον αναγνώστη για αυτό το λόγο προσφέρουμε αυθεντικά ποιοτικά άρθρα και χρήσιμο ενημερωτικό υλικό.

> ΕΙΔΙΚΟΙ σε υποθέσεις/διαδικασίες διαζυγίου, χωρισμού και υποθέσεις οικογενειακού δικαίου. Παρέχουμε ενημέρωση και πολύτιμες νομικές συμβουλές, άμεση επαγγελματική νομική υποστήριξη και εξατομικευμένη λύση στο πρόβλημα που σε απασχολεί. 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα έχεις απευθείας Online επικοινωνία μαζί μας, εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο! 'Ολες οι αποφάσεις Ολομέλειας Αρείου Πάγου Πολιτικών και Ποινικών Υποθέσεων (ανά έτος έκδοσης) είναι αποκλειστικά και μόνο στη διάθεσή μας για την καλύτερη δικαστική υποστήριξη των υποθέσεών των εντολέων μας. Επικοινώνησε άμεσα για λύση στο πρόβλημά σου. Ρώτησε μας για διαζύγιο και οικογενειακή σου υπόθεση - Ειδικός Δικηγόρος Διαζυγίων - Οικογενειακού δικαίου https://www.dikigoros-diazygion.gr * Μείνε συντονισμένος μαζί μας!

Νομικά θέματα - Θεματολογία

 


Στείλε φωνητικό μήνυμα voice search Φωνητική Aναζήτηση8/9/14

Μια αληθινή μικρή ιστορία από δικαστική υπόθεσή μου

*

 Μια αληθινή μικρή ιστορία από δικαστική υπόθεσή μου - "ποτέ μην λες ποτέ"


 Πριν αρκετά χρόνια μια ηλικιωμένη κυρία,  η οποία σήμερα δυστυχώς δεν βρίσκεται στη ζωή, μου ζήτησε να αναλάβω την υπεράσπισή της σε ποινική υπόθεσή της. Συγκεκριμένα υπεβλήθην εναντίον της έγκληση για εξύβριση, απειλή και συκοφαντική δυσφήμηση από την Δ/ντρια  παραρτήματος ......... ενός κρατικού ασφαλιστικού οργανισμού Υγείας στον οποίο ήταν ασφαλισμένη και ως εκ τούτου παραπέμπονταν να δικαστεί στο αρμόδιο ποινικό δικαστήριο της ......... ως κατηγορούμενη για τις πράξεις αυτές.   Την  Δ/ντρια αυτή η εντολέας μου την "στόλισε" κυριολεκτικά   με ακατανόμαστες λέξεις και φράσεις που εκστόμισε εναντίον της από αγανάκτηση, διότι -όπως μου αποκάλυψε - αν και είχε βεβαρημένη υγεία την ταλαιπωρούσε  με γραφειοκρατικές διαδικασίες και  με κακή συμπεριφορά  (κατά τα λεγόμενά της) και συγκεκριμένα όταν ζητησε δικαίως να της χορηγηθούν  φάρμακα και οξυγόνο που είχε απόλυτη ανάγκη για την υγεία της.

Αφού μελέτησα την ποινική δικογραφία της υπόθεσης, συμβούλεψα την εντολέα μου να μην έρθει στο δικαστήριο καθόλου, αλλά να  υπογράψει μια ειδική εξουσιοδότηση της που ετοίμασα με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής της από τα Κ.Ε.Π. για να την εκπροσωπήσω  ως δικηγόρος της ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου στη δίκη αυτή.  
Αμέσως διαπίστωσα ότι η έγκληση δεν υποβλήθηκε αυτοπροσώπως από  τον παθούσα ή με ειδικό πληρεξούσιο, όπως απαιτεί ο νόμος, αφού δεν κατατέθηκε - εγχειρίστηκε από την ίδια την εγκαλούσα στην Εισαγγελία ........, ούτε υπέγραψε  αυτή την σχετική πράξη εγχείρισης στη Γραμματεία, αλλά στάλθηκε απλώς ταχυδρομικώς στην  Εισαγγελία .............. Μετά από σχετική ένσταση που υπέβαλα γραπτώς και υποστήριξα  επιμόνως προφορικά  στο δικαστήριο η έγκληση για  τον παραπάνω λόγο θεωρήθηκε άκυρη από το δικαστήριο με σύμφωνη πρόταση του Εισαγγελέα του δικαστηρίου και λόγω παρέλευσης  απράκτου της προθεσμίας του τριμήνου της έγκλησης εξαλείφθηκε το αξιόποινο και  με απόφαση του δικαστηρίου έπαυσε η ποινική δίωξη της εντολέως μου για τις παραπάνω πράξεις. Η ένσταση έγινε δεκτή, διότι επέμενα στον ισχυρισμό μου αυτό. Ευτυχώς ο κ. Εισαγγελέας,  αφού είδε ξανά την έγκληση πρότεινε να γίνει δεκτή η ένσταση και να απορριφθεί η έγκληση της Δ/ντριας και να παύσει η ποινική δίωξη.  - Μη χάσετε τη συνέχεια της ιστορίας αυτής.......                                                                 Photographer's name:  Tonppu  (free photos by morguefile.com)

Η εγκαλούσα είχε έρθει στο Δικαστήριο χωρίς δικηγόρο μαζί με τέσσερις (4)  ή πέντε (5) μάρτυρες, προκειμένου να καταδικάσει παραδειγματικά την παραπάνω ηλικιωμένη κυρία που εκπροσωπούσα, αλλά τα πράγματα δυστυχώς για αυτήν και την παρέα της δεν ήρθαν όπως τα περίμεναν. Ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας  του δικαστηρίου προσπαθούσαν να την εξηγήσουν ότι για λόγους που αφορούσαν το δικονομικό μέρος της υπόθεσης η υπόθεση δεν θα εκδικασθεί, λόγω του μη νομότυπου της υποβολής της έγκλησης. Κατά το χρόνο συζήτησης της υπόθεσης είχε παρέλθει και  το τρίμηνο  της προθεσμίας υποβολής της έγκλησης από τότε που φέρεται ότι τελέσθηκαν οι πράξεις. οπότε δεν μπορούσε να γίνει τίποτε  για να καλυφθεί  η ακυρότητα από το μη  νόμιμο της υποβολής της έγκλησης. 

ΤΟ ΔΙΔΑΓΜΑ της μικρής αυτής αληθινής ιστορίας είναι  ότι:  
Σε κάθε περίπτωση ένας επιμελής και καλός δικηγόρος μπορεί να υποστηρίξει  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νόμιμα δίκαια του εντολέα του, είτε είναι στη θέση του κατηγορουμένου, όπως εν προκειμένω εδώ, είτε  στην θέση του πολιτικού ενάγοντα - εγκαλούντα που  εν προκειμένω  εδώ δεν συμβουλεύτηκε προφανώς δικηγόρο και συνέταξε  υποβάλλοντας κατά το δοκούν μια έγκληση την οποία απέστειλε απλώς ταχυδρομικά στην Εισαγγελία ........... 

Περιττό να σας πω το πόσο χαρούμενη και ενθουσιασμένη  ήταν η παραπάνω ηλικιωμένη κυρία - εντολέας μου (πετούσε στα σύννεφα), όταν άκουσε τηλεφωνικώς από εμένα το θετικό απρόσμενο για αυτήν αποτέλεσμα της δίκης, αλλά και πόσο περισσότερο ενδυναμώθηκε παραπάνω η εμπιστοσύνη που είχε στο πρόσωπό μου. 

Δείτε σχετικά  μικρό απόσπασμα της υπ΄ αριθ.  1521/1990 απόφασης  του Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για παρόμοια περίπτωση ακυρότητας έγκλησης λόγω μη νομότυπου υποβολής της:

"....Δύο πράγματα λοιπόν θα πρέπει να συμβούν, για την επανάκτηση της εγκυρότητας της καταγγελίας, η οποία φέρει χαρακτήρα εγκλήσεως και η  οποία από την αρχή δεν υποβλήθηκε δια συντάξεως εκθέσεως εγχειρίσεως, αλλά περιήλθε άλλως στον αρμόδιο εισαγγελέα και ειδικότερα ταχυδρομικώς  ή τηλεγραφικώς. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει είτε να συνταχθεί εκ των   υστέρων και μέσα στην τρίμηνη προθεσμία του άρθρ. 117  ΠΚ νομότυπη έκθεση εγχείρισης της εγκλήσεως, είτε, μέσα σ` αυτή πάντοτε την προθεσμία, να βεβαιωθεί το περιεχόμενο της έγκλησης με ένορκη μαρτυρική  κατάθεση του παθόντα..............

.....Θα πρέπει συνεπώς, σύμφωνα με τα άρθρ. 309 παρ1β, 310 παρ1 ΚΠΔ, να  παύσει οριστικά η κατά των πιο πάνω κατ/νων ασκηθείσα ποινική δίωξη, για  την αξιόποινη πράξη της εξύβρισης με έργο αφού σύμφωνα με το άρθρ. 368  του ΠΚ, η καταγγελθείσα πράξη διώκεται ύστερα από έγκληση του παθόντα  και η καταγγελία αυτή, όπως προκύπτει από τη δικογραφία, έγινε με την από 14.3.89 επιστολή του ιδίου, προς τον εισαγ. Εφετών Θεσ/νίκης, χωρίς να επιβεβαιωθεί στη συνέχεια το περιεχόμενο της επιστολής με ένορκη  κατάθεση του ιδίου (βλ. σχ. επιστολή) και να μην συμπεριληφθεί διάταξη περί επιβολής δικαστικών εξόδων, στο εκδοθησόμενο βούλευμα, σε βάρος του φερόμενου ως εγκαλούντα, αφού δεν προέκυψε ότι η υπό κρίση έγκληση  υποβλήθηκε από δόλο ή βαρειά αμέλεια (άρθρ. 585 ΚΠΔ)...."


- Βλέπε και τη σελίδα Συχνές Ερωτήσεις- Απαντήσεις (FAQ)

--------------------------------------------------------------------------
Photographer's name: Tonppu ( free photos by morguefile.com)
The above image is from morgueFile free photo "You are allowed to copy, distribute, transmit the work and to adapt the work. Attribution is not required. You are prohibited from using this work in a stand alone manner. Read the license summary http://www.morguefile.com/license/morguefile"


* ΑΝ επιλέξεις κάποιο θέμα για έρευνα από το αναδιπλούμενο λευκό πεδίο "Επέλεξε Νομικό Θέμα..." (στο άνω μέρος της σελίδας) και έχει πάνω από 20 αποτελέσματα (φαίνεται στον αριθμό δίπλα σε κάθε θέμα) τότε μετά την πρώτη αναζήτηση => ψάξε με το παραπάνω link "Παλαιότερες αναρτήσεις" για να βρείς και τα υπόλοιπα σχετικά αποτελέσματα.


☺ Ευτράπελες και απίθανες πραγματικές ιστορίες από το δικαστικό & αστυνομικό ρεπορτάζ εφημερίδων παρελθόντων ετών.

Πληροφορίες - Information

Η Φωτό Μου
Καβάλα, Kavala, Greece, Greece
"We are here to help you now with faith and integrity"
Giagkoudakis Law Office - Greek Law office located in Kavala since 1990, offering quality legal assistance in all fields of law, mainly in divorce/family law, criminal and civil law. . Tel. +30 2510834031, +306945227120 giagkoud@yahoo.com giagkoudakis.dom.gr

"Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε άμεσα, πιστά και με συνέπεια".
Δικηγορικό Γραφείο Γιώργος Γιαγκουδάκης, Καβάλα (Βενιζέλου 34).

Διεκπεραίωση νομικών υποθέσεων από το 1990 κυρίως οικογενειακές (διαζύγια) αστικές, ποινικές υποθέσεις. 24ωρη Online Υποστήριξη giagkoud@yahoo.com website- Βιογραφικό - Για πληροφορίες για τις υπηρεσίες μας ή κλείσιμο ραντεβού καλέστε στο 2510834031 ή 6945227120

Οδηγίες κατεύθυνσης στο Γραφείο (Χάρτης/Map)

FB Messenger

Κατέβασε Δωρεάν την MOBILE εφαρμογή

> ΑΠΟ MOBILE ΣΕ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ
FREE Μobile application Εφαρμογή για χρήστες κινητών τηλεφώνων (Android). Κατέβασέ την εφαρμογή Download στο κινητό σου ΔΩΡΕΑΝ. Ευκολότερη πλοήγηση του blog μου μέσω κινητού τηλεφώνου - Πληροφορίες και Download εφαρμογής κινητού τηλεφώνου στη δ/νση http://www.appsgeyser.com/1101972
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι οποιεσδήποτε ενημερωτικές πληροφορίες που παρέχονται, δεν αποτελούν νομικές συμβουλές ή νομικές υποδείξεις, ούτε προσιδιάζουν στην σχέση μεταξύ Δικηγόρου και πελάτη ή υποκρύπτουν τέτοια σχέση και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.
Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη σε καμιά περίπτωση και δεν εγγυόμαστε για το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων τρίτων που συνδέονται με δεσμούς (links) από το δικτυακό μας τόπο ή που παρέχουν πρόσβαση στον δικτυακό τόπο μας με link και για οποιαδήποτε άλλη ζημία οποιαδήποτε φύσης που μπορεί τυχόν να προξενηθεί (π.χ. παροχή υπηρεσιών, πώληση προϊόντων). - Όροι Χρήσης του Βlog - Αποποίηση ευθύνης

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΓΚΟΥΔΑΚΗΣ

Βενιζέλου 34 - 65403 Καβάλα
τηλ. 2510834031, κιν. 6945227120
giagkoud@yahoo.com
giagkoudakis.dom.gr

Copyright © 2013-2017
George Giagkoudakis - All rights Reserved
Simple πρότυπο. Powered by Blogger.


-->